Які драцени підходять для дому?

Які драцени підходять для дому?

26.08.19 11:51 0 6845

Dracaena (драцена) - це деревоподібна багаторічна рослина сімейства лілійних. Її батьківщина — тропічна Африка, Канарські острови. Із кількох десятків видів цієї рослини деякі можна вирощувати в кімнатних умовах. Вони досить невибагливі та дуже схожі на кордиліни, від яких відрізняються в основному корінням: у кордилін воно біле і потовщене, а у драцени — жовте й тонке. Крім того, кордиліни дають "потомство", а драцена — ні.

Основні види драцени для дому:

  1. Драцена запашна (Dracaena fragrans). Найчастіше в кімнатах розводять саме цей вид драцен. Росте вона в тропічній Африці. Це деревоподібна рослина висотою до 6 м. Листя ланцетні, яскраво-зелені зі сріблясто-сірою жилкою, довжиною до 80 см, звисаючі. Білі або жовтуваті запашні квіти зібрані в суцвіття. У деяких різновидів цієї драцени на листках є поздовжні жовті смуги. Драцену запашну потрібно тримати на світлому місці, але від потрапляння прямих сонячних променів її необхідно захищати. На літо її можна виносити на свіже повітря. Зимувати вона повинна при температурі 12 0 С, в інші пори року оптимальна температура 18 0 С. Ряболистим запашним драценам потрібні тепліші приміщення та більш сухе приміщення узимку. Ґрунт повинен бути постійно зволоженим, але перезволожувати його ні в якому разі не можна. Потрібно стежити за необхідною вологістю повітря та постійно обприскувати рослину.
  2. Драцена Канарська (Dracaena draco). Це велика деревоподібна рослина, що досягає в природі 18 м. Родом вона з Канарських островів. Зростає це величезне дерево дуже повільно, живе не одне століття, і отримало ще одну назву: "драконове дерево". У нього потовщений розгалужений стовбур, шкірясте мечовидне сірувато-зелене листя завдовжки до 60 см і шириною 5 см. Ця рослина дуже витривала, однаково росте на як світлі, так і в тіні, при температурі від 7 до 20 0 С. Влітку її можна винести на свіже повітря. Влітку драцену удобрюють щотижнево, а взимку — один раз на місяць. Розмножують верхівковими живцями або шматочками стебла, які укорінюють під плівкою при температурі 25 0 С.
  3. Драцена деремська (Dracaena dere-mensis). У цього виду драцени, стебло зазвичай не в'ється та має висоту 3-5 м. Походить рослина з тропічної Африки. Листя вузько ланцетне, темно-зелене, довжиною до 50 см. Молоде листя стирчить вгору, старе — поникле. Квітки невеликі, зібрані в суцвіття. Особливу декоративну цінність представляють різновиди зі строкатим листям і з білими смугами на них. Рослині необхідна температура не нижче 18 0 С і підвищена вологість повітря. Його необхідно регулярно обприскувати. На літо з приміщення на свіже повітря цей вид драцени не виносять. В іншому — розмноження, догляд, утримання і застосування в озелененні — як у драцени запашної.
  4. Драцена Сандера (Dracaena sanderiапа). Це низькоросла рослина родом з тропічної Африки. У неї тонкий стовбур з довгастими ланцетними листками довжиною до 20 см, зеленого кольору з білими та сріблястими смужками. У неї дуже цінний декоративний вигляд. Всі ряболисті форми потребують більш яскравого освітлення (але з затіненням від прямих сонячних променів) і більш високою температурою приміщення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: В «Укравтодорі» ...
Наступна новина: Франція привітала ...

КОМЕНТАРІ