Купуємо мотоблок для дачі: що потрібно знати?

Купуємо мотоблок для дачі: що потрібно знати?

26.08.19 20:01 0 5111

Агромототехніка спеціально придумана для тих, хто бажає отримати від дачі не тільки задоволення, але й урожай. Крім ненависних для будь-якого дачника ручних робіт по перекопуванню ділянки, культивації та прополюванню, мотоблоки замінять людину й в інших випадках. Далі, ми розглянемо чому варто купити собі на дачу даний агрегат. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину садової техніки
https://optoweek.com.ua/motobloki, в якому його безпосередньо можна придбати з гарантією та по найнижчій ціні в Україні.

Чим забезпечується багатофункціональність мотоблока?

Виробники агротехніки комплектують своє обладнання спеціальним приладдям, що кріпляться або на сам мотоблок, або на спеціальну зчіпку — адаптер. Перший варіант забезпечує роботу навісних пристроїв, другий — причіпних. До робочого навісного приладдя відносять:

  • фрези:
  • плуги;
  • окучувачі;
  • міні-екскаватори;
  • снігоприбиральники;
  • косарки й багато інших пристроїв, виготовлених у заводських умовах.

Крім названих приладь, умільцями самостійно розробляються та виготовляються своїми руками й інші робочі інструменти.

Причіпні механізми перетворюють одновісну мототехніку у двовісну, збільшуючи її стійкість та продуктивність. До таких пристроїв відносять всілякі причепи, які перетворюють мотоблок практично в повноцінний міні-трактор.

На що слід звернути увагу при виборі мотоблока?

Конструктивні розміри, особливості моделі та потужність агрегату знаходяться в певній залежності від площі оброблюваної ділянки:

  1. Так, маючи город, який займає менше ніж 10 соток землі, достатньо буде придбати агрегат потужністю до 3 кінських сил або 2,1 кВт. Таке обладнання характеризується також невеликою вагою (≈ 20 кг) і шириною захвату до 40 см, що відносить його до надлегкого класу.
  2. Обробка земельного наділу до 30 соток підвладна мотоблоку легкої серії. Така техніка характеризується потужністю від 4 кінських сил (≈ 3 кВт) та шириною захвату — до 80 см. Особливість конструкції та невелика вага (менш як 40 кг) не дозволить використовувати його для обробки цілинних земель.
  3. Агромототехніка середнього класу потужністю до 6 кінських сил оптимальна для оранки фермерських земель (в т. ч. - і цілинних) площею до 1 гектара, а також підгортання городніх культур на таких ділянках. Ширина обробки - 0,8-0,9 метра, а заглиблення в ґрунт робочого органу — не більш 28 см.
  4. Мотоблоки важкої групи здатні буксирувати вантаж вагою майже в 1 тонну, хоча важать вони набагато менше (від 90 до 190 кг). Таку можливість забезпечує наявність чотиритактного двигуна потужністю понад 6 кінських сил в комплекті з коробкою передач, яка має кілька ступенів як переднього, так і заднього ходу. Максимальна площа обробки складає 4 гектари, ширина обробки — понад 1 метра. Багатофункціональна сільгосптехніка цього класу з валом відбору потужності може працювати як на дизельному паливі, так і на бензині.

Підбір обладнання повинен ґрунтуватися і на кліматі в регіоні його роботи. Так, якщо в місцевості літо дуже спекотне — потрібно віддати перевагу мотоблока з дизельним двигуном, який оснащений системою примусового водяного охолодження. В інших регіонах спокійно можна працювати на бензинових моделях з повітряним охолодженням. Витрати на придбання дорожчого дизельного мотоблока окупляться за рахунок використання дешевого палива та його економного витрачання.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Під час саміту G7 у ...
Наступна новина: Максим Криппа о работе в ...

КОМЕНТАРІ