Європейський суд з прав людини оштрафував Росію на 34 тисячі євро за арешт і смерть Сергія Магнітського

Європейський суд з прав людини оштрафував Росію на 34 тисячі євро за арешт і смерть Сергія Магнітського

28.08.19 08:06 0 931
Європейський суд з прав людини оштрафував Росію на 34 тисячі євро за незаконний арешт і загибель за ґратами колишнього юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського. Суд визнав, що влада Росії порушили право Магнітського на справедливе правосуддя, життя і не забезпечили ефективного розслідування причин його смерті. Про це йдеться в оприлюдненому 27 серпня рішенні.

Згідно з матеріалами справи, першу скаргу в ЄСПЛ подав сам Магнітський. А після його смерті в СІЗО дві скарги подали його вдова Наталія Жарикова і мати Наталія Магнітського.

У скаргах вказано на умови утримання під вартою, неналежне надання медичної допомоги і несправедливість обвинувачення в ухиленні Магнітського від сплати податків.

Сергій Магнітський розслідував схеми розкрадання грошей із російського бюджету. Його заарештували в 2008 році за звинуваченням у несплаті податків і корупції. Юрист помер у московському слідчому ізоляторі в 2009 році. Керівництво СІЗО заявило, що причиною смерті стала серцева недостатність. Адвокати стверджують, що Магнітському своєчасно не надали медичну допомогу.

У 2012 році США прийняли «акт Магнітського» – закон, що запроваджує санкції проти осіб, причетних до порушення прав людини. Пізніше аналогічні закони з'явилися в Канаді, країнах Балтії і Великій Британії.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ