Іран: жодних переговорів зі США без скасування санкцій

Іран: жодних переговорів зі США без скасування санкцій

28.08.19 10:44 0 1877
Іран не поновить діалог зі Сполученими Штатами, якщо Вашингтон не скасує всі санкції, накладені на Тегеран після виходу США з ядерної угоди 2015 року. Про це заявив 27 серпня президент Ірану Хасан Роугані.

За його словами в прямому ефірі державного телебачення, Тегеран готовий вести переговори, «але спочатку США мають діяти, скасувавши всі незаконні, несправедливі санкції, запроваджені проти Ірану». Роугані повторив, що його країна «ніколи не прагнула мати ядерної зброї», і заявив, що Тегеран «продовжить скорочувати зобов'язання за угодою 2015 року, якщо наші інтереси не будуть гарантовані».

Трамп, виступаючи на закритті саміту «Групи семи» (G7) у Франції 26 серпня, заявив, що погодиться зустрітися з Роугані, якщо «обставини будуть правильними». Він також сказав, що у нього «хороші передчуття» щодо перспективи нової ядерної угоди з Іраном.

Перед самітом у французькому Біарріці президент Франції Емманюель Макрон зустрівся з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом у намаганні зрушити з місця американо-іранський діалог. Макрон висловив сподівання, що «в найближчі тижні, ґрунтуючись на цих переговорах, нам вдасться провести переговори» між президентами США та Ірану. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кремль відмовив у ...
Наступна новина: Громади Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ