Дентальна хірургія: що потрібно знати про імплантацію зубів?

Дентальна хірургія: що потрібно знати про імплантацію зубів?

28.08.19 17:08 0 7556

Дуже часто трапляються ситуації, коли людина втрачає зуби, і на жаль вони не відростають. І що тепер — ходити з неестетичною прогалиною в зубному ряду? На щастя, завдяки такій процедурі, як імплантація, ви можете повернути красу своїй посмішці. До речі, в Києві її можна провести в клініці дентальної хірургії професора Вєсової: vesova.clinic. Імплантація відноситься до області протезування і виконується в тому випадку, коли необхідно відновити повну втрату одного або декількох зубів.

Основні переваги імплантації зубів

Ця послуга має ряд переваг:

  • По-перше, не травмуються сусідні здорові зуби, що неминуче при установці моста.
  • По-друге, зберігається кістка. Річ у тім, що поки стоїть ортопедична конструкція, кісткова тканина не відчуває тиску та відбувається атрофія (зменшення об'єму). Таким чином, якщо в майбутньому ви вирішите встановити імплантат, то в 90 % випадків доведеться спочатку зробити підсадку кісткової тканини. А це дорожче і складніше лікування.
  • По-третє, імплантація дозволяє заміщати втрачені зуби без обточування і додаткової обробки сусідніх зубів. Завдяки імплантату повністю відновлюється жувальна функція. Весь процес є безпечним та безболісним.

Підготовка та профілактика

Перед імплантацією збирається вся необхідна інформація про ваше здоров'я і хронічних захворюваннях, робляться аналізи. При необхідності лікар направляє вас на додаткове дослідження, наприклад, комп'ютерну томографію. Це потрібно, якщо він сумнівається в якихось свідченнях і хоче уточнити інформацію про кісткову тканину. Як тільки стоматолог отримає результати, він направить вас на професійну чистку зубів і повну санацію ротової порожнини. Після протезування ви отримуєте докладні вказівки по догляду за імплантатом. Дотримання рекомендацій і регулярна гігієна порожнини рота гарантують відмінний довгостроковий результат.

Зверніть увагу: імплантація протипоказана людям, що страждають на цукровий діабет, важкими формами пародонту, порушенням згортання крові та деякими іншими захворюваннями.

Хід робіт

Коли лікарем вивчена вся інформація про здоров'я пацієнта, узгоджений бюджет і терміни лікування, а також обрана система імплантації, призначається дата проведення операції по установці імплантата. До цього часу замовляється імплантат певного розміру в стерильній заводській упаковці. Вона розкривається безпосередньо перед установкою, що забезпечує повну стерильність робіт.

Весь процес заміщення відсутнього зуба імплантатом являє собою певного роду «конструктор». Після установки імплантату в кісткову тканину має пройти деякий час, щоб він прижився. У різних випадках це займає від 3 до 6 місяців. Далі в імплантат вкручується формувач ясен — елемент, який дозволяє сформувати їх правильну форму для наступного етапу протезування. Процес формування займає близько 2 тижнів.

Потім до роботи приступає ортопед: він знімає зліпки, замовляє абатмент (елемент для формування кукси — верхньої частини зуба), на якій згодом встановлюється коронка. Ортопедичний етап займає в цілому не більше 3-х тижнів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Меблі на замовлення: ...
Наступна новина: Преимущества ношения ...

КОМЕНТАРІ