Звернення міського голови Сергія Надала у день День пам’яті захисників України

Звернення міського голови Сергія Надала у день День пам’яті захисників України

01.09.19 10:51 0 1580
Дорогі тернополяни, українці, друзі!

29 серпня Україна вперше відзначає День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її Незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Багато років націоналісти боролися за повернення Дня захисника України, тому я особисто підтримую ініціативу нового президента країни. Це дуже правильний крок до справедливої оцінки тих, хто першим ставав до бою заради спільного захисту та блага усієї нації.

В цей день країна вшановує тих, хто віддав найцінніше — власне життя, захищаючи право українців бути європейцями, самостійно господарювати, бути вільними та Незалежними у своєму домі в інтересах своєї нації, на своїй Богом даній землі. В цей день кожен з нас усвідомлює високу ціну нашої свободи, яку українці платили протягом віків. В цей день кожен українець схиляє голову перед подвигом наших воїнів всіх поколінь.

Ми з повагою і вдячністю згадуємо українських козаків, захисників давньої України-Руси, Січових стрільців, воїнів ОУН-УПА, сучасних захисників України, які боронять від ворогів Європу і світ. Ми згадуємо воїнів Збройних сил, добровольців, волонтерів.

У цей особливий день хочу згадати слова засновника ОУН Євгена Коновальця, який свого часу говорив: «Маємо до вибору бути творцями історії, або стати її жертвами». Усі захисники України стали творцями історії. Нація, яка хоче впевнено дивитись у майбутнє, має шанувати тих, хто її захищав у минулому. Тож, шануймо пам’ять українських героїв, пам’ятаймо про їхній подвиг! Будуймо Україну, якої хотіли її захисники!

Слава Україні!

Міський голова Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Європейські учасники ...
Наступна новина: Українці – переможці «Ліги ...

КОМЕНТАРІ