Голова МЗС Ірану їде до Росії говорити про ядерну угоду й ситуацію в Перській затоці

Голова МЗС Ірану їде до Росії говорити про ядерну угоду й ситуацію в Перській затоці

03.09.19 08:00 0 722
Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф 2 вересня їде до столиці Росії Москви для зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим. Вони планують обговорити ситуацію в Перській затоці й майбутнє ядерної угоди 2015 року.

Серед інших питань порядку денного – Сирія, Афганістан, Ємен й розширення «торговельної та економічної співпраці», анонсувала речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова.

Угода 2015 року обмежила ядерну програму Ірану. Серед підписантів Спільного всеосяжного плану дій – США, Росія, Китай, Франція, Велика Британія та Німеччина.

У 2018 році президент США Дональд Трамп 2018 року вивів Вашингтон із угоди, звинувативши Іран у її порушеннях. Відтоді він наклав на Тегеран уже кілька пакетів санкцій США і погрожує новими обмеженнями.

У відповідь Іран вимагає від інших учасників угоди захистити Тегеран від американських санкцій і, заявляючи про їхню бездіяльність, почав демонстративно порушувати деякі пункти угоди. Натомість країни-учасниці попередили Іран, що він має повернутися до виконання своїх зобов'язань.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Автовыкуп: основные ...
Наступна новина: Погода: в понеділок на ...

КОМЕНТАРІ