Ноутбук vs стаціонарний комп'ютер: що краще?

Ноутбук vs стаціонарний комп'ютер: що краще?

03.09.19 16:21 0 3479

В наш час дати відповідь на одвічне питання про вибір комп'ютера або ноутбука стало ще складніше. Саме тому, далі ми дамо вам конкретну відповідь на нього та розставимо все по поличках. А допоможе нам в цьому співробітник компанії Impression Computers, яка безпосередньо збирає, встановлює ПО та тестую ПК та сервери в Україні.

Стаціонарний ПК vs ноутбук: за та проти

При виборі одного з цих пристроїв слід звертати увагу на безліч факторів: починаючи від зовнішнього вигляду, закінчуючи внутрішніми специфікаціями. Для початку потрібно визначитися, для чого саме вам потрібна обчислювальна машина: чи це буде рендеринг великовагових відео, сцен в 3D редакторі й тривалі сеанси гри в останні новинки ігрової індустрії, або ж пристрій потрібен для частих подорожей і простих офісних потреб на кшталт MS Word, Excel і т. д.

Оптимальний варіант звичайно ж — це мати обидва комп'ютери (настільний — для вирішення завдань, що вимагають високої продуктивності, а переносний — для роботи в зручному місці, з можливістю в будь-який момент змінити свою дислокацію). Однак, на ділі, більшості людей, на жаль, доводиться вибирати щось одне, адже бажане не завжди збігається з можливим.

Переваги ноутбука:

  • Малі габарити та вага, що дозволяє користуватися ним у будь-якому зручному місці.
  • Можливість автономної роботи без постійного джерела живлення.
  • Відсутність необхідності в додатковій периферії, що скорочує кількість проводів, які завжди заважають.

Мінуси ноутбука:

  • Невисока потужність у зв'язку з використанням мобільних версій внутрішніх компонентів.
  • Висока вартість, яка зростає непропорційно зі збільшенням діагоналі екрана, місткістю вбудованої батареї, якістю матеріалів і продуктивністю "начинки".
  • Неможливість модернізації та швидкого ремонту.

Переваги стаціонарного ПК:

  • Завдяки можливості самостійної конфігурації системи, власник сам може вибрати будь-які комплектуючі, які підходять йому як за ціною, так і за характеристиками, і при необхідності самостійно їх замінити в будь-який потрібний момент.
  • Якщо все ж потрібна висока продуктивність, але немає бажання копатися в особливостях і специфікаціях заліза, то є безліч варіантів вже зібраного стаціонарного комп'ютера.

Мінуси стаціонарного ПК:

  • Не варто забувати та про габарити такого ПК: системний блок разом з монітором і додатковою периферією можуть запросто зайняти велику ділянку житлоплощі.
  • Не всякий стіл буде зручний для роботи зі стаціонарники, а значить потрібно буде шукати для нього і відповідне місце і відповідний стіл.

Так все-таки, що краще: стаціонарний комп'ютер чи ноутбук?

Стаціонарний комп'ютер, як і ноутбук, мають як свої плюси, так і мінуси. Вибір на користь того чи іншого пристрою повинен визначатися, в першу чергу, завданнями, які поставлені перед комп'ютером. Якщо ви завзятий ігроман, який вважає за краще в перших рядах пробувати новинки ігрової індустрії або ви чітко знаєте, що вам потрібна велика продуктивність для професійних завдань, тоді ваш вибір — настільний ПК, оскільки ноутбук, швидше за все, не підійде на роль високопродуктивної робочої станції або ігровий машини. Зате в студентському житті, для роботи з документами, перебуваючи далеко від дому або офісу, легкий ноутбук незамінний, адже він дає можливість рухатися.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ