Збереження лісів — на контролі Тернопільської облдержадміністрації

Збереження лісів — на контролі Тернопільської облдержадміністрації

04.09.19 16:19 0 1353
Раціональне використання лісових насаджень, протидія незаконним вирубкам і нелегальний обіг деревини — питання, що на сьогоднішній день стоять по-особливому гостро. Дані проблеми та шляхи їхнього вирішення обговорили під час відео-наради під керівництвом т. в.о. голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака, що відбулася 3 вересня, за участю заступників голів райдержадміністрацій, голів районних рад та голів об'єднаних територіальних громад, керівників окремих структурних і територіальних підрозділів.

Як повідомив начальник управління екології та природних ресурсів ТОДА Орест Сінгалевич, 9,8 га лісових насаджень колишніх колгоспів області досі не передано лісокористувачам. Це стало причиною їхнього масового знищення внаслідок самовільних рубок. Тільки 19% від загальної площі лісів надано в постійне користування державним лісогосподарським підприємствам. Сума збитків, завданих державі незаконними рубками на Тернопільщині, лише за минулий рік сягнула 11,635 млн грн.

Нагадаємо, Президент України видав Указ від 09.07.2019 №511 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів», яким зобов'язав обласні державні адміністрації посилити контроль за використанням та охороною лісів, у тому числі вживати відповідно до законодавства заходів протидії незаконним рубкам. Під час наради Іван Крисак дав доручення створити робочу групу, що напрацьовуватиме певний алгоритм дій, спрямованих на належне виконання даного Указу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ