ГДЗ при навчанні школяра: плюси та специфіка використання

ГДЗ при навчанні школяра: плюси та специфіка використання

04.09.19 20:17 0 4109

Ускладнення шкільної програми, постійне оновлення підручників і зміна стандартів збільшило навантаження на дітей. В рамках вивчення одного предмета їм доводиться засвоювати величезний обсяг інформації, проводити повноцінний робочий день за виконанням домашніх завдань. Це негативно позначається на психологічному стані, викликає розвиток нервові та інших захворювань.

В кінці 90-х років на освітньому ринку стали з'являтися унікальні видання для школярів, що містять ГДЗ. Первісне негативне ставлення до них швидко зникло, оскільки батьки та педагоги усвідомили користь таких матеріалів для дітей. На сайті ua-books.com.ua готові домашні завдання розміщені в зручному електронному форматі, що дозволяє швидко знайти рішення задач з потрібного підручника або робочого зошита.

Як готові домашні завдання допомагають школяреві?

Основною перевагою ГДЗ над іншими джерелами інформації є наявність розгорнутої відповіді на кожне завдання з докладними поясненнями. Яскравим прикладом таких видань є ГДЗ з алгебри за 7 клас Мордкович. Просто переписуючи інформацію з такої книги неможливо, дитина автоматично засвоює її в процесі прочитання. Ознайомлення з 2-3 однотипними завданнями назавжди закріпить в пам'яті школяра правильний спосіб їх вирішення.

До появи ГДЗ батьки або сама дитина при виникненні труднощів могли скористатися кількома джерелами інформації:

  • звернутись до приватного репетитора з погодинною оплатою послуг;
  • відвідати додаткові заняття в школі та проконсультуватись з педагогом;
  • перевірити правильність рішення за допомогою коротких відповідей;
  • списати домашнє завдання у друзів без спроб засвоїти матеріал.

Основні переваги застосування ГДЗ для навчання

З наведеного переліку лише перші два варіанти забезпечують отримання школярем нових знань. Але доступ до них є далеко не у всіх учнів. Одноразове придбання ГДЗ  дозволяє заощадити кошти та дає навчально-аналітичний матеріал на весь рік.

А поява сервісу ua-books.com.ua, де зібрані електронні версії більшості відомих ГДЗ, забезпечило доступ всім школярам до потрібної інформації. Будь-яким виданням, присутнім в базі цього ресурсу, можна користуватися безкоштовно. Зручна система пошуку допомагає оперативно підібрати матеріали для свого підручника або робочого зошита. Правильний підхід до застосування готових домашніх завдань:

  1. розвиває аналітичні здібності школяра;
  2. підвищує його мотивацію;
  3. захищає від перевтоми.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ