Що таке автоемалі та навіщо вони потрібні?

Що таке автоемалі та навіщо вони потрібні?

04.09.19 21:37 0 3407

У наш час всюди можна зустріти рекламу ремонтних майстерень, які займаються фарбуванням кузова та їх цінова політика далеко не всім власникам машин по кишені. Тому багато автолюбителів проводять ремонт та малярні справи самостійно. Для початку розгляньмо ближче, що таке автоемаль. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://laksavto.com.ua, в якому безпосередньо можна замовити її виготовлення.

Що собою представляє автоемаль?

Вельми непростий шлях довелося пройти такому покриттю як автоемаль. Перші автоемалі складалися з отруйних та їдких речовин. Та й до того ж не володіли великою твердістю й пластичністю, вони вимагали тривалого і сильного нагріву для висихання.

Втім, технології не стоять на місці й сьогодні автоемалі — це безпечний вид лакофарбового покриття, який складається з суміші пігменту, розчинника, затверджувача та смоли. Не дивлячись на невисоку вартість, даний вид покриття має високі показники міцності, що є вагомим аргументом для їх застосування.

Більшість, скоріше навіть майже всі автоемалі є двокомпонентним матеріалом, які як вже було сказаного вище, складаються з затверджувача й самої фарби, що в підсумку призводить до того, що твердість такого покриття достатня для експлуатації автомобіля в нелегких погодних умовах.

Переваги використання автоемалі:

  • міцність і мала сприйнятливість до будь-яких видів механічних пошкоджень;
  • невисока собівартість матеріалу, яка не б'є по кишені звичайного автолюбителя.

Мінуси автоемалі:

  • Основний мінус даного виду лакофарбового покриття — необхідно довго чекати поки автоемаль висохне.
  • Якщо ви збираєтеся провести фарбування автомобіля самостійно, то необхідно цю процедуру проводити в чистому приміщенні, оскільки пил, який може осісти на автоемалі в процесі забарвлення легко може нашкодити забарвленому шару.
  • За допомогою автоемалі можна повністю перефарбувати автомобіль. Але не варто наносити фарбу на автоемаль, бо вона може просто потріскатися.
  • Підбираючи даний вид лакофарбового покриття необхідно віддавати переваги тільки якісним матеріалам.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ