Поліція Німеччини шукає свідків убивства,до якого може бути причетна російська розвідка

Поліція Німеччини шукає свідків убивства,до якого може бути причетна російська розвідка

05.09.19 08:07 0 1366
Поліція в столиці Німеччини попросила про допомогу громадськості в розслідуванні вбивства, яке пов'язують із російською розвідкою.

Підрозділ із питань убивств берлінської поліції 3 вересня закликав усіх свідків, які, можливо, бачили 49-річного росіянина, підозрюваного в убивстві 23 серпня громадянина Грузії, етнічного чеченця Зелімхана Хангошвілі.

Зокрема, в поліції хочуть отримати інформацію про перебування підозрюваного до вбивства, про людей, які його знають, і про велосипед й електроскутер, якими він користувався. Правоохоронці також оприлюднили фото підозрюваного і двох транспортних засобів.

Підозрюваного заарештували незабаром після вбивства. Його затримали тоді, коли він заходив до натовпу туристів, а перед цим скинув у річку Шпрее електричний скутер, перуку, яку він використовував, і поліетиленовий пакет зі зброєю для вбивства.

Читайте також: Колишнього чеченського командира застрелили в Берліні, а всі дивляться на Москву і Грозний

Німецька влада назвала лише громадянство підозрюваного (російське) і не виключила політичного мотиву вбивства.

23 серпня в центрі Берліна вбили громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі. Він був застрелений із пістолета з глушником чоловіком у перуці. Поліція затримала за підозрою у вбивстві 49-річного росіянина.

За даними розслідування «Шпігеля» і Bellingcat, підозрюваний в'їхав на територію Євросоюзу за новим паспортом, виданим в липні 2019 року. Журналістам не вдалося виявити людини з ім'ям, прізвищем і датою народження, зазначеними в паспорті, у жодній із російських баз даних, що дозволило їм припустити, що документ – підроблений.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: у парку ...
Наступна новина: Майже третина підлітків в ...

КОМЕНТАРІ