Як правильно вибрати механічний замок?

Як правильно вибрати механічний замок?

07.09.19 00:07 0 6813

Механічними замками обладнано більшість сучасних дверей - в заміських будинках, на сходових площадках, в офісах і навіть автомобілях. Механічний замок надійний в експлуатації, придатний до ремонту, а розкрити його досить непросто. З іншого боку, на ринку представлені сотні моделей цього пристрою, які відрізняються характеристиками і ціною. До речі, якщо вас цікавлять якісні механічні замки і не тільки, то більше інформації можно дізнатися на сайті: houselock.com.ua.

Як в такому розмаїтті знайти ідеальний замок?

Почнемо з того, що існує кілька різновидів механічних замків. Найпоширеніші - це сувальдні і циліндрові. Менш поширені - хрестоподібні, дискові і т.д. Зупинимося на самих популярних.

Сувальдний або циліндровий?

Сувальдний замок працює за рахунок вибудовування пружних пластин (сувальд) під час повороту ключа зі спеціальними борозенками. Чим більше сувальд - тим складніший замок. Простота механізму забезпечує надійність роботи практично в будь-яких умовах. Але є у сувальдних моделей і мінуси. Ключі цих замків більш габаритні. У деяких моделей наскрізні свердловини. Їх складніше змінювати в разі поломки або втрати ключа.

Циліндровий замок - це механізм з поворотним циліндром, який приходить в рух тільки тоді, коли в свердловину вставляється правильний ключ. Основний елемент циліндрового замку - личинка. При цьому сам корпус механізму може бути стандартизованим, розрахованим на комплектацію різними осередками. Тому заміна циліндричних замків, як правило, не займає багато часу.

Який замок ставити?

На жаль, будь-який замок можна зламати. Виділяють 4 класи секретності, яка визначає, який час потрібен для розкриття. І якщо самий ненадійний замок в середньому розкривається за 5 хвилин, то для більш секретних моделей цей час становить вже 30 хвилин і більше.

Якщо ви хочете убезпечити своє майно від зловмисників, рекомендується ставити комбіновані моделі, або два і більше замків - і сувальдних, і циліндрових. Зверніть увагу на кількість засувів, якими комплектується двері - їх може бути кілька, які фіксують двері в кількох напрямках. Додатково на двері можна встановити замки, які фіксуються тільки з внутрішньої сторони.

Чи варто ставити дешевий замок?

Недорогий замок, як правило, виготовлений з низькоякісної сталі або навіть порошкового металу. Це означає, що його легше вибити і простіше зламати. Крім того, такий механізм може відмовити в самий невідповідний момент, особливо при несприятливих умовах навколишнього середовища або при мінусових температурах. Нарешті, чим дешевший замок - тим нижчий у нього рівень секретності. Більшість недорогих замків посередньої якості виробляються в Китаї і Туреччині. Замки більш високої якості і рівня стійкіші до зламів випускаються рядом європейських виробників.

Пам'ятайте, що скупий платить двічі. Рекомендується вибирати замки, як мінімум, середнього цінового сегмента. У разі якщо потрібна оперативна заміна замка, то варто звертатися в цілодобові служби. Фахівці подібних сервісів працюють з будь-якими типами механічних замків, в тому числі автомобільних.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ