Мийка самообслуговування: плюси та мінуси

Мийка самообслуговування: плюси та мінуси

07.09.19 16:56 0 9035

Багато автолюбителів з «радянським стажем» пам'ятають, що ще зовсім недавно помити машину можна було або на одній з нечисленних автомийок, або за допомогою не дуже технологічних, але надійних відра та ганчірки. Потім автомийки почали з'являтися в наших містах, як гриби після дощу, ще через якийсь час полиці магазинів заповнили побутові мийки високого тиску. Здавалося б, все, всі задоволені, нічого нового придумати не можна. Але ні — в нашому житті з'явилося таке явище, як автомийки самообслуговування — обладнане всім необхідним місце (або правильно — пост) з похвилинною оплатою.

Чим хороша мийка самообслуговування?

Вона володіє наступними перевагами:

  • вам не потрібно купувати власну міні мийку, не кажучи вже про аксесуари та витрати на електрику, шампунь і воду — ви платите тільки за час мийки вашого авто;
  • якщо зламається один з постів миття самообслуговування, ви просто вимиєте машину на іншому, а свою міні мийку доведеться лагодити, не кажучи вже про амортизацію вартості пристрою з плином часу;
  • автовласники позбавлені від необхідності підбирати оптимальну хімію — мийка самообслуговування вже забезпечена всім необхідним, включаючи професійну автокосметику та обладнання, наприклад, Kärcher;
  • при дотриманні технології миття автомобіля, ви можете завжди бути впевнені в результаті — адже ви миєте свій автомобіль самостійно, а значить, і за якість результату можна не переживати;
  • після декількох відвідувань мийки самообслуговування, коли ви відпрацюєте технологію миття свого автомобіля, і почнете справлятися швидше, а значить, витрачати на миття авто менше коштів;
  • більшість мийок самообслуговування забезпечені ще й постами з пилососом — а значить, ви можете ще й довести до ладу салон.

Які в мийки самообслуговування мінуси?

Одні суцільні переваги? Ви скажете: "Так не буває!". І, дійсно, у такої мийки є й негативні моменти:

  • Головний недолік — це те. що мийка не ваша, а значить, і скористатися нею в будь-який момент вийде не кожен раз. Колись і в черзі доведеться постояти, особливо перед святами та в місцях, де на всю округу всього один такий заклад.
  • Ви самі миєте свій автомобіль, а значить, і якість мийки теж залежить від вас. Мити автомобіль не так вже й складно, але зробити це самому завжди важче, ніж комусь доручити.
  • Похвилинна оплата — це добре, коли ви вмієте робити все швидко та не втомлюєтесь. Якщо ні — цілком ймовірно, що ви витратите на мийку більше очікуваного, хоча й майже напевно менше, ніж на послуги професійного мийника.
  • Вам потрібно не тільки діяти дуже швидко, але і заздалегідь підготуватися до мийки — завчасно прихопити з собою взуття, що не промокає, а також накинути плащ або дощовик.
  • У вас немає повного контролю над тим, яку автохімію ллють в баки установки її господарі — самі розумієте, яскравим вивіскам і написам на самій автомийці не завжди можна довіряти.

Висновки

У мийок самообслуговування маса плюсів і ненабагато менше мінусів, тому вирішити, чи підходить така послуга саме вам, найпростіше, просто спробувавши самостійно вимити своє авто на одній із них.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: У Тернопільській ...
Наступна новина: Как правильно выбрать ...

КОМЕНТАРІ