Китайське державне ЗМІ закликало протестувальників «не випробовувати терпіння уряду»

Китайське державне ЗМІ закликало протестувальників «не випробовувати терпіння уряду»

09.09.19 13:22 0 1318
Державне видання Китаю China Daily 9 вересня опублікувало редакторську колонку, в якій назвало напів автономну територію Гонконгу невід'ємною частиною Китаю та знову звинуватило «закордонні сили» в підбурюванні продемократичних протестів, які тривають у місті 14 тижнів поспіль.

«Гонконг є невід'ємною частиною Китаю – і це основний принцип, який ніхто не має оскаржувати – ані демонстранти, ані закордонні сили, які грають у свої брудні ігри», – йдеться в колонці видання.

Читайте також: Меркель у Китаї закликала захищати права протестувальників у Гонконгу?

Будь-яка спроба автономії відмежуватися «буде розгромлена», а демонстрантам слід «припинити випробовувати терпіння центрального уряду» Китаю, стверджують автори колонки.

8 вересня учасники акцій протесту знову вийшли на вулиці і пройшли до консульства США, вимагаючи міжнародного тиску на Пекін.

Один із очільників протесту активіст Джошуа Вонг був затриманий того ж дня в аеропорту перед своїм вильотом до Німеччини – його повідомлення про це в Twitter Вонга оприлюднив його адвокат. Згідно з ним, лідера опозиції затримали за порушення умов звільнення під заставу.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Український фільм ...
Наступна новина: День виборів у Росії: ...

КОМЕНТАРІ