Консультація дитячого логопеда: що потрібно знати?

Консультація дитячого логопеда: що потрібно знати?

09.09.19 11:45 0 3994

Абсолютно всі батьки хочуть, щоб їхня дитина була найкращою, самою успішною, розумною, добре вчилася в школі та мала багато друзів. Важливу роль в досягненні цих цілей має своєчасний розвиток мови. Діти, що мають мовні проблеми, стають замкнутими, мало спілкуються з однолітками, як наслідок, починають відставати й в інтелектуальному розвитку. Чи не краще вчасно впоратися з порушеннями та допомогти дитині адаптуватися в суспільстві? Ну а допомогти в цьому вам може логопед. Далі, ми розглянемо коли варто звернутися до цього спеціаліста та як він може допомогти дитині. Ну а розповість нам про це адміністратор сайту https://best-logoped.com/, на якому безпосередньо можна отримати консультацію логопеда онлайн по Skype.

Коли потрібно звернутись до логопеда?

Думка, що логопед працює виключно з дошкільнятами, вже застаріла. Найбільш відповідним віком для виявлення мовних проблем і роботи по їх корекції, вважається 2-3 роки. Вже у таких малюків фахівець легко може визначити наявність порушень у розвитку мови. Всім відомо, що проблему легше попередити, ніж виправити. Якщо мовні порушення не виправляти в ранньому віці, вони тільки посилюються, створюючи умови для відставання та проблеми у формуванні вищої психічної діяльності.
Отож до даного спеціаліста слід звернутись якщо ви помітили, що:

  • у немовляти в півроку не з'являється гудіння та лепет;
  • однорічний малюк не починає вимовляти перші слова;
  • дитина 2-3 років не будує прості речення;
  • у дитини маленький словниковий запас;
  • погано виговорюються звуки;
  • є проблеми з увагою, пам'яттю.

Чим логопед може допомогти дитині?

Спеціаліст оцінить логопедичний рівень дитини, виявить наявні проблеми в мовному і немовному розвитку, намітить план корекційної роботи. Логопед допоможе дитині:

  1. Навчитися правильно вимовляти звуки рідної мови. Значить дитина зможе добре спілкуватися з друзями, її будуть розуміти й дорослі, й однолітки, вона не буде відчувати незручність через перекручену звуковимову.
  2. Навчитися розрізняти на слух звуки, що сприятиме правильному письму, усуне помилки при читанні та написанні тексту, попередить виникнення дислексії та дисграфії.
  3. Навчитися красиво розповідати, будувати зв'язне мовлення, без чого неможливо ні спілкування, ні вивчення шкільних предметів, що вимагають переказу та усних відповідей.
  4. Поліпшити роботу дрібної моторики, координувати рухи пальців, а значить згодом дитина навчиться красиво писати та малювати. Крім того, така робота стимулює загальне формування мовних навичок.
  5. Розвинути пам'ять, уяву, образне мислення, без яких неможливе вивчення точних наук.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: З 1 листопада оплатити ...
Наступна новина: Важливо допомогти ...

КОМЕНТАРІ