Алюмінієвий профіль для світлодіодних стрічок

Алюмінієвий профіль для світлодіодних стрічок

09.09.19 15:57 0 3009

Монтаж світлодіодних стрічок неможливий без міцних профілів з алюмінію (до речі, придбати їх в компанії «ТІС»: http://lprof.com/). Якщо LED-освітлення буде встановлене невірно, то конструкція може перегоріти. Недостатнє відведення тепла, що забезпечується алюмінієвим профілем, є однією з ключових причин поломок світлодіодних стрічок. Діоди не функціонують при високих робочих температурах, а тому гнучкий і компактний профіль незамінний для відводу тепла, гарантуючи довговічність роботи LED-елементів.

Види профілів із алюмінію:

  • Кутові вузькоспеціалізовані конструкції. Вони застосовуються в тих вітринах, де світло повинне падати під кутом 45 градусів (найчастіше для підсвічування в ювелірних магазинах).
  • Вбудовуванні моделі. Вони часто монтуються в гіпсокартонні конструкції — ніші або стелі для створення прихованого розсіяного освітлення.
  • Накладний профіль. Він знайшов своє застосування в кухонному підсвічуванні, освітленні робочих поверхонь, меблів. Конструкції такого типу монтуються за допомогою двостороннього скотча, клею, шурупів або самоклейної стрічки.
  • Підвісний профіль. Він дозволяє виготовляти саморобні світильники, які згодом встановлюються за допомогою торцевих кріплень та тросів.

Перш ніж купити профіль для світлодіодних стрічок, слід визначитися з типом захисту джерела освітлення. Вологозахищені стрічки не постраждають від впливу вологи або пилу, однак моделі з індексом вологозахисту IP23 та IP33 потребують додаткових екранах, які паралельно виконують роль розсіювачів світла. Вони дозволяють фокусувати світіння в промінь 90 з 120. Екрани для профілю бувають прозорими та матовими. Такі вироби користуються особливим попитом у висвітленні торгових площ, виставкових залів, де важливо акцентувати увагу відвідувачів на тих чи інших ділянках. Алюмінієві конструкції, в залежності від ширини борозни, можуть вміщувати одну або дві стрічки одночасно, відрізнятися довжиною та кольором відрізка.

Основні плюси алюмінієвого профілю

Переваги алюмінієвого профілю полягають в:

  • Його простоті та ергономіці.
  • Установка не вимагає особливих монтажних навичок, достатньо вміти поводитися з молотком, викруткою або самоклейною стрічкою.
  • Виробнича технологія анодування дозволяє випускати не тільки металізовані сріблясті профілі, але також вироби відтінку золота та бронзи з глянсовою або матовою поверхнею.

Висновки

Таким чином, алюмінієві профілі відкривають широкі можливості для реалізації будь-яких конструктивних або дизайнерських рішень, створення сучасного побутового або промислового освітлення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: У Боснії і Герцеговині ...
Наступна новина: Лауретсульфат натрію: що це ...

КОМЕНТАРІ