У штабах Навального в кількох російських містах проходять обшуки

У штабах Навального в кількох російських містах проходять обшуки

11.09.19 10:05 0 1662
У Росії в штабах опозиційного політика Олексія Навального в Самарі, Уфі і Пермі проходять обшуки, повідомили прес-секретар Навального Кіра Ярмиш і його соратник Леонід Волков.

Волков уточнив, що слідчі дії пов'язані з кримінальною справою, порушеною за підозрою керівництва Фонду боротьби з корупцією Навального у відмиванні грошей.

З обшуками також прийшли і в квартири співробітників штабів у згаданих містах.

7 вересня обшуки пройшли в штабі Олексія Навального в Санкт-Петербурзі. Двома днями раніше поліція обшукала офіс ФБК у Москві і студії каналу «Навальний.Live». Обшуки у справі про відмивання грошей також проходили на початку серпня.

У серпні Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального. Понад 100 банківських рахунків фізичних і юридичних осіб були заблоковані в рамках розслідування справи.

За версією слідства, співробітники заснованого Олексієм Навальним фонду й особи, які мають відношення до його діяльності, в період з січня 2016 по грудень 2018 року «отримали велику суму грошей в рублях й іноземній валюті, яку треті особи внесли через банкомати на розрахункові рахунки кількох банків».

Соратник Навального Леонід Волков вважає, що влада хоче унеможливити фінансування регіональних штабів Навального.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Північна Корея ...
Наступна новина: Суд ЄС ухвалив вигідне ...

КОМЕНТАРІ