МЗС Росії відповіло США на санкції проти російських слідчих

МЗС Росії відповіло США на санкції проти російських слідчих

12.09.19 09:48 0 1256
Москва обіцяє розширити обмежувальні списки на в'їзд громадян США в Росію після того, як Вашингтон запровадив санкції проти двох співробітників Слідчого комітету Росії, звинувачених у тортурах проти послідовників «Свідків Єгови». Про це 11 вересня заявив заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков російському державному агентству новин ТАСС.

«Ми, зрозуміло, відповідним чином розширимо наші обмежувальні списки на в'їзд американських громадян до нас. Відкрито говоримо про це», – сказав він.

Рябков додав, що як тільки в США відмовляться від «ганебної практики розширення подібних списків», Росія вчинить аналогічно.

Сполучені Штати Америки запровадили персональні санкції проти двох співробітників Слідчого комітету Росії, звинувативши їх в тортурах щодо послідовників релігійної організації «Свідки Єгови» в Сургуті.

Читайте також: Переслідування «Свідків Єгови» в Росії: заборона, затримання, катування

Як йдеться в повідомленні на сайті Держдепартаменту США, йдеться про керівника управління Слідчого комітету в Сургуті Володимира Єрмолаєва і старшого слідчого Степана Ткача.

Їх звинувачують у катуванні щонайменше семи послідовників «Свідків Єгови» в лютому 2019 року. За повідомленням, співробітники СКР на чолі з Єрмолаєвим і Ткачем «душили, били електрошокером і жорстоко били»послідовників «Свідків Єгови» під час допитів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі відтепер до ...
Наступна новина: У Тернопільській області ...

КОМЕНТАРІ