Якими повинні бути снасті для лову коропа?

Якими повинні бути снасті для лову коропа?

12.09.19 18:14 0 4682

У всьому світі існує багато видів коропа. Він вважається інвазивним видом в багатьох регіонах і швидко розмножується. Риба воліє жити в місцях з густою рослинністю та рухатися біля дна. Її можна ловити й на великих річках, але зазвичай краще вибирати озера та великі ставки. Щоб цей процес був більш ефективним і приємним, варто ознайомитися з рекомендаціями щодо вибору снастей. До речі, щоб придбати їх просто потрібно перейти на сайт.

Вудка

Зазвичай коропові вудилища мають довжину близько 350 см. Але можна використовувати й інші варіанти, які краще працюють в конкретних ситуаціях. При виборі вудки враховуйте наступні поради:

  1. Якщо ви ловите рибу на березі, подумайте про коротшу модель. Вона дозволяє краще контролювати рух волосіні. Але нею може бути складно маневрувати, якщо короп виявиться особливо жвавим.
  2. Вудлище довжиною 350-400 см ідеально підходить для далекого закидання.
  3. Назва бренду сама по собі не має великого значення. Більш важлива репутація компанії. Дізнайтеся, що інші рибалки думають про різні компанії, що займаються випуском снастей, а також про конкретні моделі вудилищ.

Розгляньте можливість взяти з собою 2 або 3 додаткових вудилища різної довжини, якщо не знаєте точно, як саме будете рибалити.

Волосінь

Використовуйте сильну волосінь. Риба не обов'язково повинна бути величезною, щоб розірвати її. Навіть невеликий короп може мати силу, щоб зірватися з гачка. Вибирайте волосінь з хорошою міцністю на розтягнення, щоб мінімізувати ризик розриву. Навіть якщо ви використовуєте кращу коропову волосінь на ринку, завжди трапляються неприємності, тому беріть з собою запасну снасть.

Гачки

Вибирайте якомога гостріші гачки. Короп має звичку сильно мотати головою, заковтнувши наживку. Якщо гачок буде недостатньо гострим, він просто вислизне з рота риби. Важливим є колір гачка. Короп плаває біля дна. Це означає, що вода може бути каламутною.

Використовуйте матові чорні приманки. Вони добре зливаються з каламутною водою та стають практично непомітними. Якщо вода чиста, ви можете використовувати золотистий гачок. Особливо добре він працює разом з приманкою аналогічного кольору, такою як кукурудза.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Як правильно вибрати ...

КОМЕНТАРІ