Чому MacBook Pro як і раніше залишається кращим ноутбуком?

Чому MacBook Pro як і раніше залишається кращим ноутбуком?

12.09.19 21:18 0 2105

Техніка Apple вже давно диктує нову моду у світі електроніки. Так усім відомий iPhone є королем серед смартфонів, а MacBook Pro є топовим ноутбуком. І хоча останнє невдале оновлення лінійки MacBook Pro, що сталося, по суті, ще в 2016 році, змушувало задуматися: "Чи є ноутбуки від компанії з Купертіно кращими на ринку, як це було багато років, або пора вже підшукувати альтернативу? Та не слід впадати у відчай. Дійсно, в той час, коли якість Макбуків падала, конкуренти представляли все більш цікаві рішення, як по продуктивності так і автономності, компактності й дизайну. У суперечках про те, що краще, і чи замінить Windows собою macOS вже давно точаться суперечки. Але сьогодні ми хочемо привести один аргумент на користь лептопів Apple, який в упор не помічають конкуренти, і завдяки якому вони до сих пір залишаються найкращими. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://yabloki.ua/, в якому безпосередньо можна придбати Макбук в Україні.

Apple завжди дбала про якість зображення

Якість зображення завжди було для Apple в пріоритеті, адже це найважливіша складова користувальницького досвіду. У колишні роки бувало, коли компанія віддавала перевагу чорно-білим моніторіам з їх дивовижною на ті часи чіткістю, в той час як конкуренти поспішали перейти на кольорові, але нечіткі трубки.

У 2010 році Apple перша поставила Retina, - екран небаченого досі дозволу, спочатку в iPhone, а вже в 2012 році - в ноутбуки MacBook Pro. Але сьогодні високою роздільною здатністю вже нікого не здивуєш, а дорогі ноутбуки можуть похвалитися і ще більшою щільністю пікселів. Яскравість і соковитість кольорів видають сучасні IPS-матриці встановлені повсюдно. Так в чому перевага екранів MacBook?

Для MacBook вибране ідеальне співвідношення сторін

Всякий раз, коли ви будете дивитися чергову добірку «вбивць макбуків», вас не покидатиме дивне відчуття: начебто все в них добре, але чому вони виглядають так убого? Винен екран. До кінця 2000-х світ перейшов на HD-формат відеоконтенту і виробники ПК, в тому числі ноутбуків, швидко адаптували свої пристрої під сучасні віяння. Екрани з високих, майже квадратних, стали широкими, а конкретно - отримали нове співвідношення сторін 16:9.

Така форма зробила ідеальним перегляд HD-відео, хоча зручність перегляду веб-сторінок і документів могла постраждати. Тим часом Apple не стала бездумно гнатися за модою. Ноутбуки компанії, починаючи з тих років, отримали екрани зі співвідношенням сторін 16:10. На перший погляд, таке співвідношення - це якийсь консенсус між новим 16:9 і старими 3:4 / 4:5, і по-суті воно не має яких-небудь принципових переваг. Але насправді, 16:10 - це щось більше...

Дизайнери Apple навчені найважливіших принципів дизайну

Золотий перетин відомий людству понад 4000 років. Він повсюдно зустрічається і в природі, і в природничих науках. У мистецтві його використовували ще античні художники, скульптори та архітектори, про нього має знати будь-який сучасний дизайнер. Створені на цьому принципі композиції виглядають натурально та гармонійно, їх пропорції красиві й, немов, підказані самою природою.

Так ось, співвідношення двох величин як 1: ~ 1,6 - це і є той самий золотий перетин, і він у точності збігається з пропорціями екрану будь-якого Mакбука - 16:10, і саме тому будь-який MacBook так добре виглядає. І з цієї ж причини його конкуренти виглядають так погано.

Не важливо які яскраві та чіткі матриці встановлені, не має значення які дорогі матеріали корпусу використані. Через банальне незнання основ дизайну та відсутність найменшого смаку всі горе-вбивці MacBook вже котрий рік залишаються непривабливими виробами, здатними привернути своїми паспортними «ядро-Герцами» хіба що нечисленних гиків.

Безкомпромісний ідеал

Рішення Apple використовувати екрани 16:10 виграшне з усіх боків. Ноутбук прекрасно виглядає, а його екран однаково зручний як для перегляду відео, так і для серфінгу в інтернеті. Золота середина у всіх сенсах. Це те, за що ми так любимо продукти компанії Apple. Це те розуміння простих речей, до якого інші виробники напевно не дійдуть вже ніколи.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Что нужно знать о липоме?
Наступна новина: Все ли стальные бутылки для ...

КОМЕНТАРІ