Тернопільщину відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан

Тернопільщину відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан

13.09.19 09:43 0 1920
Заступник т.в.о. голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Вонс зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Ісламської Республіки Пакистан в Україні Західом Мубашіром Шейхом. Сторони обговорили перспективні напрямки співпраці. Зокрема, йшлося про розширення експортних поставок продукції сільського господарства та співпрацю у галузі освіти.

«Високий рівень взаєморозуміння між Україною та Пакистаном в політико-дипломатичному напрямку, а також розвиток військово-технічного співробітництва, торговельно-економічна співпраця створюють сприятливі умови для активізації відносин між Пакистаном і Тернопільською областю. Наш регіон – аграрний і демонструє хорошу динаміку вирощування зернових та олійних культур. Також для нас є важливою співпраця у напрямку реалізації виробів з деревини», — Ігор Вонс.

За його словами, зовнішньо-торговельний оборот товарами області з Пакистаном за перше півріччя 2019 року склав 800 тис. дол. Обсяг прямих пакистанських інвестицій, внесених в економіку краю станом на 1 липня цього року, становив 1,8 тис. дол.

У свою чергу, Захід Мубашір Шейх наголосив, що у вищих навчальних закладах Тернополя навчаються 39 студентів з Ісламської Республіки Пакистан. Тому, на його думку, надзвичайно важливо ініціювати обмін студентами та спростити процедуру отримання української візи для тих пакистанців, які виявили бажання навчатися в українських вишах.

Наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол Ісламської Республіки і на важливості співпраці представників бізнесу. Тому радо завітає з делегацією на традиційний Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest — 2020».

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1917156911721218

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Трамп схвалив продаж 32 ...

КОМЕНТАРІ