Вагінальні інфекції: причини,симптоми,лікування і профілактика

Вагінальні інфекції: причини,симптоми,лікування і профілактика

17.09.19 08:41 0 3560

Найчастіше причиною запальних процесів жіночих статевих органів є інфекційні агенти (в т. ч. що передаються статевим шляхом) - бактерії, віруси, гриби. Їх впровадження і розмноження сприяє порушений баланс вагінальної мікрофлори. Нормальна мікрофлора піхви представлена переважно молочнокислими бактеріями — лактобацилами. Якщо під впливом деяких факторів (зниження імунітету, ендокринні та гормональні порушення, прийом антибіотиків, часта зміна статевих партнерів, недотримання правил гігієни й т. д.) частка лактобацил в мікрофлорі піхви зменшується, то збільшується кількість хвороботворних мікробів, що викликають запалення слизової.

Типи вагінальних інфекцій

Найбільш поширені такі типи вагінальних інфекцій:

  • бактеріальний вагіноз — понад 50 % жінок звертаються до лікарів з цього приводу;
  • кандидоз (молочниця) - близько 25 % жінок страждають від цієї грибкової інфекції, викликаної мікроскопічними грибами роду Candida;
  • неспецифічний вагініт (кольпіт), що виникає під дією стафілококів, стрептококів, ентерококів, протеїв, кишкової або синьогнійної палички;
  • трихомоніаз (трихомонадний вагініт) - лідер серед захворювань, що передаються статевим шляхом;
  • інші специфічні вагініти, причиною яких є інфекції, що передаються статевим шляхом (гонорея, хламідіоз, уреаплазмоз, герпес).

Причини та симптоми вагінальних інфекцій

Симптоми вагінальних інфекцій в основному залежать від стадії й форми захворювання. Сама типова ознака — виділення з піхви. Крім виділень часто спостерігаються свербіж і печіння в області зовнішніх статевих органів, набряк і почервоніння слизової оболонки піхви, дискомфорт під час статевого акту та сечовипускання.

Вагінальні інфекції часто стають причиною запалення органів малого таза (матки, придатків, яєчників), що призводить до маткових кровотеч, безпліддя, передчасних пологів, ускладнень вагітності та пологів. Тому нехтувати періодично виникаючими неприємними симптомами жінка ні в якому разі не повинна: недоліковані захворювання через якийсь час обов'язково знову дасть про себе знати.

Лікування та профілактика вагінальних інфекцій

Однак, як відомо, хвороба легше попередити. Тому необхідно своєчасно подбати про профілактику вагінальних інфекцій, що передаються статевим шляхом. Для цього рекомендується використовувати препарат Кліорон в супозиторіях. Це універсальний антисептик широкого спектру дії, активно застосовується для лікування інфекцій в гінекології, що володіє, крім того, ще й дезінфікуючою дією.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Сноуден хоче переїхати з ...

КОМЕНТАРІ