Праворадикали вимагали під стінами поліції звільнити трьох затриманих після «ХарківПрайду» 

Праворадикали вимагали під стінами поліції звільнити трьох затриманих після «ХарківПрайду» 

17.09.19 09:08 0 515
Представники кількох праворадикальних організацій прийшли 16 вересня під стіни управління Нацполіції у Харкові з вимогою звільнити трьох напередодні затриманих після «Маршу рівності» («ХарківПрайду») чоловіків, повідомляє агенція «Укрінформ».

За даними видання, на пікет прибули, зокрема, близько ста представників організацій «Фрайкор», «Традиції і порядок», «Правий сектор», «Національний корпус», а також члени громадської організації «Харківський обласний союз ветеранів АТО».

Згідно з повідомленням, учасники пікету, окрім вимоги звільнити трьох затриманих чоловіків, також зажадали притягнення поліцейських до відповідальності за, як вони вважають, «незаконне застосування сили».

Повідомляється, що до учасників пікету вийшли начальник управління Нацполіції у Харківській області Валерій Сокуренко і його заступник Сергій Чиж, які взяли заяву від активістів.

15 вересня у поліції повідомили про затримання через порушення публічного порядку трьох чоловіків з-поміж 17 доставлених до відділку в Харкові після проведення «ХарківПрайду». 16 вересня їм оголосили про підозру за статтею «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Раніше в поліції повідомляли, що безпосередньо під час «Маршу рівності» у Харкові 15 вересня поліцейські не зафіксували грубих порушень правопорядку. Водночас кореспондент «Громадського телебачення» повідомляв, що між представниками однієї з ультраправих організацій після завершення «маршу рівності» і учасниками заходу сталася штовханина, в результаті якої постраждали щонайменше двоє учасників акції. Журналіст вказував, що ініціювали напад праворадикали. Поліція повідомила про двох постраждалих правоохоронців.

Поліція прозвітувала, що у марші взяли участь близько 2000 людей, тоді як правоохоронців було на 500 більше. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сноуден хоче переїхати з ...
Наступна новина: На Тернопіллі 30 вересня ...

КОМЕНТАРІ