Підготовка чавунної сковороди до першого застосування

Підготовка чавунної сковороди до першого застосування

17.09.19 13:43 0 2956

Завдяки своїй надійності і екологічній чистоті, чавунний посуд завжди користувався особливою популярністю у споживачів. Сковорода з чавунна є таким елементом посуду, який є або коли-небудь був присутній в кожному будинку. Однак навіть такий міцний виріб вимагає особливого та своєчасного догляду. Для продовження терміну служби і підтримки доглянутого зовнішнього вигляду, перед тим як використовувати сковороду, необхідно її підготувати, піддавши деякій обробці. Це дозволить не допустити утворення корозії, здатної зіпсувати посуд, і полегшити процес приготування, оскільки продукти не будуть пригорати до натурального антипригарного покриття.

Придбати дійсно якісну сковороду з чавуну або алюмінію можливо в інтернет-магазині МІЙ Посуд, перейшовши за прямим посиланням - https://moya-posuda.com.ua/catalog/skovorody/

Як підготувати чавунну сковороду?

В процесі виробництва на посуд наноситься герметик, що запобігає виникненню іржі, який перед початком використання, слід очистити та ретельно промити сковороду з чавуну гарячою водою. Якщо ж почати приготування їжі без попереднього очищення, продукти вберуть в себе токсичні речовини, і тоді можливий прояв алергічної реакції або отруєння. Якщо ж чавунна сковорода покрилася іржею, необхідно видалити її одним з наступних доступних способів:

  1. Розведеним в рівній пропорції з водою 9% столовим оцтом, при легкому іржавому нальоті.
  2. Якщо на сковороді залишаються жовті плями, можна розрізаною картоплею розтерти кухонну сіль по поверхні.
  3. Також кухонна сіль може бути змішана з рослинним маслом 1:1, і розтерта на плямах жорсткою губкою.
  4. У разі занедбаності або при тривалого впливу вологи, сковороду очищати доведеться вже більш грубим способом, з використанням металевої щітки або наждачного паперу.

Прожарювання чавунного посуду

Чавунна сковорода, прожарити яку також потрібно перед застосуванням, має пористу структуру, це означає, що її пори необхідно залити олією, та видалити заводське мастило. В умовах підвищеної температури основа сковороди стає антипригарною, та після кожного наступного приготування продукти не будуть до неї прилипати. Випалювання сковороди можна виконати в домашніх умовах з використанням солі і рослинної рафінованої олії, яка не має запаху. Для цього потрібно вибрати один з нижче запропоноапнних способів:

  1. Кухонну сіль рясно засипають в сковороду, та включають максимальний вогонь. Перемішують сіль протягом півгодини, до утворення коричневого відтінку, вона вбирає усе заводське мастило, після чого її викидають. Після охолодження сковороди, її миють під гарячим потоком води, висушують та протирають промасленною губкою. Далі, сковороду наповнюють олією, та прожарюють на середньому вогні близько 20 хвилин. Після цього масло виливають, сковороду миють і насухо витирають кухонним рушником.
  2. Другий спосіб є більш екстремальним, але і більш ефективним, оскільки формує захисну плівку. Перед пржарюванням включається витяжка і відкриваються вікна, оскільки в цьому випадку сковорода буде багаторазово піддаватися зміні температурного режиму. Суху сковороду потрібно поставити на великий вогонь, і почекати, коли метал набуде сірого відтінку, а дим провітриться, після чого вогонь потрібно вимкнути. Далі на розпечену сковороду виливається холодна вода, та протирається насухо. Половина сковороди заповнюється сіллю, і ставиться на максимальний вогонь, перемішуючи до досягнення коричневого відтінку. Потім сіль викидається, а посуд вимивається, видаляючи залишки тканиною. Просушена сковорода змащується з усіх боків (разом з кришкою) великою кількістю масла, і поміщається в перевернутому положенні в духовку приблизно на 3 години. Після такої обробки сковородою можна впевнено користуватися.

Рекомендації по догляду:

  • Чавунний посуд миється виключно вручну, без використання посудомийної машини.
  • Після кожного приготування посуд потрібно змащувати маслом.
  • Добре просушувати після миття.
  • Не залишати їжу в сковороді, оскільки це призводить до почорніння посуду.
  • Зберігати сковороду в сухому і повноцінно провітрюваному місці.
  • У разі пригорання, насипати дві столові ложки солі та соди, додати води і прокип'ятити, після чого очистити сковороду губкою та насухо протерти.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: ЛГБТІ-марш почався у ...

КОМЕНТАРІ