фарш для собак

Що потрібно знати про фарш для собак?

18.09.19 01:37 0 6614

Правильне харчування — це питання номер один для кожного відповідального собаківника. Чим годувати? Як правильно підібрати корм? Скільки корму давати? Що можна, а що не можна згодовувати собаці? Нумо розбиратися.

Існують два основні підходи до вирішення питання годування собак:

  • Перший — годування сухим кормом або «сушкою», як заведено говорити у собачників. Тут все відносно просто — головне вибрати якісний корм, що підходить вашому вихованцеві за віком, розміром, можливо, з урахуванням рухової активності або інших особливостей.
  • З «натуралкою» справи йдуть трохи складніше. Вам потрібно не тільки самостійно компонувати їжу, підбираючи всі інгредієнти, але ще й враховувати пропорції. Також необхідно вирішувати питання із забезпеченням собаки вітамінами та мінералами. М'ясо або м'ясні субпродукти повинні складати близько однієї третини отриманого натурального корму. Друга третина — це крупи. І третя — овочі.

Знайти недорогу і якісну м'ясну обрізку не завжди просто. Тому виникає логічне зипитання: "А чи можна замінити її на готовий фарш для собак, який пропонують в різних магазинах?".

Що потрібно знати про годування собак фаршем?

Плюсом такого харчування є відносна дешевизна. Попри те, що багато собаківників вважають таку їжу більш натуральною, ніж сухий корм, а значить, і більш якісною. Та нічого спільного з якістю у неї, на жаль, немає.

Більшість виробників такого фаршу використовують для його виготовлення ті відходи виробництва, які вже зовсім нікуди подіти... Про поживну цінності такого продукту можна тільки здогадуватися. Великі супермаркети з власним кулінарним відділом можуть робити такий фарш із залишків непроданих салатів та іншої некондиційної продукції.

Тому якщо ваш вихованець потребує якісного харчування, знаходиться в «особливому» становищі (щеня в період активного росту, сука в період вагітності або вирощування цуценят) або має схильність до харчових алергій або схильність до проблем з травленням, відмовтеся від покупки такого фаршу.

Якщо ви все ж таки віддаєте перевагу «натуралці», подбайте про якісне м'ясо або спробуйте готові консерви для собак, підмішуючи їх в приготовану кашу. Другий варіант — відмінний вихід для господарів, які звикли економити свій час, але при цьому не готові заощаджувати на якості харчування своїх улюбленців.

Консерви для тварин

Вибирати консерви слід уважно. Занадто низька вартість говорить про низьку якість інгредієнтів і високому відсотку вмісту желейних речовин і іншого «баласту». Уважно вивчайте склад, звертайте увагу на терміни придатності та упаковку — банка повинна бути рівною, без вм'ятин та іржі.

Якщо у вашої собаки є проблеми зі здоров'ям, спочатку проконсультуйтеся з ветеринаром. Лікувальні дієтичні корми часто випускаються у формі консервів. Але пам'ятайте, згодовувати такий корм можна тільки протягом певного періоду — для постійного вживання вони не підходять.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги приватної ...
Наступна новина: Препарат Далмаксін: що ...

КОМЕНТАРІ