Представники кіноіндустрії у листі Зеленському «занепокоєні» змінами у галузі після виборів

Представники кіноіндустрії у листі Зеленському «занепокоєні» змінами у галузі після виборів

18.09.19 10:21 0 2229
Кілька десятків представників української кіноіндустрії та декілька громадських організацій 17 вересня підписали відкритого листа на ім'я президента Володимира Зеленського і очільника Мінкульту Володимира Бородянського, в якому висловили занепокоєння змінами у галузі, що сталися, зокрема, після виборів в Україні.

«Зміни, які відбуваються в Україні після виборів президента і Верховної Ради, торкаються й кіногалузі. Окрім позитивних прагнень, є й ті, які викликають занепокоєння. Зокрема, заява голови комітету Верховної Ради України з гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка про необхідність скасування результатів останнього конкурсу кінопроєктів (11-й пітчинг). Такі дії підривають не тільки сталість розвитку української кіногалузі, але й репутацію України як надійного партнера на міжнародній арені. Перегляд результатів 11-го конкурсного відбору означатиме фінансові та репутаційні втрати не лише для компаній-виробників, а й для держави Україна в світі», – йдеться у листі.

Підписанти вказують, що «кіноспільнота підтримує дії щодо продовження реформування галузі шляхом відкритого діалогу між представниками галузі, законодавчою і виконавчою владою».

«Також ми сподіваємося на якнайшвидше оголошення відкритого конкурсу на заміщення посади голови Держкіно України», – йдеться у тексі документа.

Серед підписантів листа, є зокрема, сценарист Андрій Кокотюха, режисер і актор Ахтем Сеітаблаєв, режисер, сценарист і продюсер Володимир Тихий, акторка Ірма Вітовська, режисер Михайло Іллєнко, акторка Римма Зюбіна, режисер Роман Балаян та інші. Підписали листа також 7 організацій, пов'язаних з кіноіндустрією. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Число жертв вибуху на ...
Наступна новина: Тернопільські аудитори ...

КОМЕНТАРІ