У Рівненській області за реалізацію підакцизних товарів (пального) без відповідної реєстрації передбачена відповідальність

У Рівненській області за реалізацію підакцизних товарів (пального) без відповідної реєстрації передбачена відповідальність

18.09.19 09:43 0 1788
Правоохоронними та контролюючими органами регіону особлива увага приділяється питанням протидії правопорушенням, пов'язаним з незаконною діяльністю автозаправних станцій (АЗС) та автогазозаправних пунктів (АЗГП).

За недотримання вимог законодавства, пов'язаного з такою діяльністю передбачається кримінальна та адміністративна відповідальність.

Зокрема, ст. 204 КК України передбачає відповідальність за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, у тому числі пального.

Згідно з вимогами ст. 212 Податкового кодексу України особи, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов'язковій реєстрації як платники податку за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізичних осіб-підприємців до початку здійснення реалізації пального.

Здійснення провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом, тягне за собою адміністративну відповідальність (ст. 164 КУпАП).

Також ст. 152 КУпАП передбачає відповідальність за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів, а саме за самовільно встановлені (розміщені) АЗС та АЗГП.

Правоохоронними та контролюючими органами вживалися та будуть вживатися і наділі заходи з метою виявлення та притягнення винних осіб до відповідальності, які допускають правопорушення, пов'язані з нелегальною діяльністю автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Курс гривні змінився на 1 ...

КОМЕНТАРІ