Вибір металопрофілю для гіпсокартону

Вибір металопрофілю для гіпсокартону

18.09.19 17:45 0 2844

Для облицювання стінової поверхні, стелі, а також створення розділових перегородок оптимально підходить такий матеріал, як гіпсокартон. Він відрізняється простотою монтажу та зручністю експлуатації. Основа гіпсокартонної конструкції — каркас з металевого профілю. І до його вибору потрібно підійти ґрунтовно. Далі, ми безпосередньо розглянемо, як вибрати профіль для гіпсокартону.

Маркування

В першу чергу потрібно подивитися маркування виробу, оскільки профіль для кожної споруди підбирається індивідуально. Сьогодні можна купити:

  1. При монтажі підвісних стель з використанням гіпсокартонних конструкцій незамінні профілі UD і ПНП.
  2. Для вирівнювання стін (штукатурення поверхні) знадобиться маячковий профіль (ПМ).
  3. Профілі CW і ПС потрібні для установки перегородок і стін з гіпсокартону.
  4. УП-профіль призначений для зміцнення і вирівнювання кутів.
  5. Каркас підвісної стелі формується з профілів CD або ПП, які кріпляться анкерними затискачами або ж прямими підвісами.
  6. В якості направляючих для складання каркаса використовуються UW або ПН профілі. Вони мають стандартну глибину 40 мм і різну ширину (100, 75, 50 мм), яку, у свою чергу, варто вибирати в залежності від товщини стін.

Якість профілів

Це один з першорядних критеріїв при виборі профілів для гіпсокартону. Від якості профіля залежить те, наскільки надійною і довговічною буде зроблена конструкція. «Товар-одноденку» купувати не варто, бо це принесе вам лише збитки. Через короткий час доведеться не тільки міняти саму гіпсокартонну конструкцію, але й оздоблювальні матеріали.
Тому зверніть увагу на:

  • Якість цинку, який використовується, як покриття профілю. Краще, якщо це буде не вторсировина, оскільки в ній міститься багато сторонніх домішок. Через це матеріал стає схильним до корозійних впливів. Визначити якість покриття можна на око — воно має блищати на сонці.
  • Товщину металу (вона повинна бути не меншою 0,55 мм). Тонкий профіль легко гнеться, він може провисати під своєю вагою і скручуватися в спіраль.
  • Пофарбований профіль чи ні. Деякі виробники використовують фарбування для приховування дефектів, а також відсутності цинкового шару. Неякісне покриття злізе з профілю ще при монтажі.
  • Наявність перфорації, що приховує занижену товщину профілю. У хорошого вироби найчастіше є ребра жорсткості, що забезпечує профілю додаткову міцність.

Висновки

Неякісний профіль використовувати небезпечно, оскільки він безпосередньо впливає на надійність гіпсокартонної конструкції. Це потрібно пам'ятати при його виборі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги анонімного ...
Наступна новина: Наматрасник: что это и для ...

КОМЕНТАРІ