Росія: проти шамана,який ішов «виганяти Путіна»,відкрили справу про екстремізм

Росія: проти шамана,який ішов «виганяти Путіна»,відкрили справу про екстремізм

21.09.19 12:38 0 3123
Російський шаман Олександр Габишев, який ішов до Москви виганяти президента Росії Володимира Путіна з Кремля, став підозрюваним у справі про публічні заклики до екстремістської діяльності. Про це проєкту Радіо Свобода Сибір.Реалії повідомив координатор правозахисту руху «Відкрита Росія» Олексій Прянишников.

«За цією статтею йому загрожує термін до чотирьох років. Після затримання вони пообіцяли звільнити його під підписку про невиїзд в обмін на те, що він підпише добровільне згоду на обстеження в психдиспансері. Звичайно, це незаконно – вони повинні були вимагати обстеження через суд. Плюс до всього – це нічне затримання і відмова всіх відомств – ФСБ, МВС, Слідкому – відповідати на наші офіційні запити про місце перебування знаходження Габишева, тобто фактично спроби його заховати – безумовне порушення», – сказав Прянишников.

За його словами, зараз із Габишевим працюють двоє юристів «Відкритої Росії». Захист планує подати заяву про відмову проходити обстеження, згода на яке була отримана незаконним шляхом. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сенцову вручили ...
Наступна новина: ЗМІ: розвідник написав ...

КОМЕНТАРІ