Що таке автозвук і як грамотно побудувати аудіосистему у своєму автомобілі?

Що таке автозвук і як грамотно побудувати аудіосистему у своєму автомобілі?

23.09.19 14:38 0 4730

Сьогодні дуже складно знайти авто, в салоні якого не буде звучати музика. І це абсолютно зрозуміло, адже дуже приємно їхати в машині під ритми улюблених пісень, особливо при якісному звучанні. Хороший звук робить поїздку незабутньою не тільки для водія, але й для пасажирів. Але що таке «автозвук» і, так би мовити, «з чим його їдять»? Нумо розберімося. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину Autostudio, в якому безпосередньо можна придбати якісний автозвук в Україні.

Автозвук: що потрібно знати?

Автозвук — це не просто музика, це досить складне поняття. Воно являє собою цілу науку про характеристики компонентів, будову і склад аудіосистеми; один з розділів автотюнінгу. Дана дисципліна має свої певні вимоги та правила: до підбору складових, правильної побудови системи відтворення музики та її установки. Від правильного підбору компонентів аудіо комплексу безпосередньо залежить точність та чіткість звучання мелодій. Раніше автозвуком цікавилися лише одиниці автолюбителів-фанатиків.

Зараз же, ця сучасне розвага торкнулося серця багатьох. З кожним роком все більше людей починають цікавитися цим напрямком, з'являються нові товари в індустрії автозвуку. Давно минули часи, коли межею хорошого саунду в автомобілі вважався набір: «фірмова магнітола + 2 стандартних динаміки». Зараз цим мало кого здивуєш, та сучасні водії зазвичай самі укомплектовують свою аудіосистему для досягнення оптимальної для них якості звуку.

З яких же частин складається автомобільна аудіосистема?

Сучасний автозвук може мати декілька складових елементів, серед яких:

  • магнітола;
  • акустична система;
  • сабвуфер;
  • звуковий процесор;
  • підсилювач.

Все це може бути в різних комбінаціях, з наявністю одних і відсутністю інших компонентів, або з одночасним встановленням усіх.

Сьогодні на ринку аудіосистем є величезний вибір всіх компонентів автозвуку. Вони відрізняються виробниками, ціною і якістю. Це потрібно враховувати при побудові власної картини звуку в авто. Перш за все, важливо знати те, що всі складові повинні поєднуватися між собою. Обов'язкова умова гарного та якісного звуку — тотальна вібро- та шумоізоляція салону. В іншому випадку — гарантовано деренчання скла, обшивки та номерного знака, а також спрацьовування сигналізації оточуючих автомобілів при гуркоті Вашої музики. Це не доставляє бажаного задоволення від прослуховування, а навпаки — викликає негативне враження від одержуваного результату.

Тому дуже важливо ретельно підійти до питання побудови своєї аудіосистеми та ретельно поставитися до вибору бажаних елементів відтворення звуку в авто й підготовці автотранспорту до їх установлення. При цьому в першу чергу необхідно визначитися зі своїм бюджетом, а саме, з тією сумою, яку Ви готові витратити на аудіокомплекс, оскільки верхньої цінової планки практично не існує, а якісний аудіо продукт може легко зрівнятися з вартістю самого засобу пересування.

Для кожної машини існує свій власний оптимальний комплекс автозвуку, що залежить від розмірів автомобіля. При цьому він повинен бути правильно інстальований. Установку можна зробити як самостійно, так і за допомогою фахівців, але при невдалій інсталяції навіть найдорожчі компоненти не дадуть бажаного результату, і звучання буде неякісним.

Сам процес побудови грамотного звуку в машині досить складний і складається з декількох етапів:

  • Перший етап. Він визначає конфігурацію майбутньої системи, а також комбінацію компонентів, які підключаються.
  • Другий етап. Він передбачає продумування схеми розташування та число динаміків в системі. Найбільш поширеними схемами розташування динаміком є: «фронт + тил», «фронт + сабвуфер», «фронт + тил + сабвуфер».
  • Третій етап. Це налаштування. З огляду на те, що вона може складатися з великої кількості елементів, які працюють в одній зв'язці, — це дуже важливий процес. Правильна настройка гарантує збалансоване звучання, захищає обладнання від перевантаження та дає можливість отримати якісне звучання.
  • Четвертий етап. Він визначає, як візуально буде виглядати Ваша система. При цьому існує два підходи, діаметрально різних за зовнішнім виглядом. Перший - stock, який в максимальній мірі зберігає інтер'єр автомобіля. Другий - сustom, де компоненти виставляються напоказ, що сильно змінює початковий вигляд салону. Однак необхідно розуміти, що при значному перекомпонуванню аудіосистеми в порівнянні зі штатною, інтер'єр салону в будь-якому випадку зміниться.

Висновки

Підсумовуючи, можна сказати, що звук в автомобілі безпосередньо залежить від бажання отримати якісну систему, старанності в підборі потрібних компонентів і їх установці, а також від достатності часу й коштів, виділених на все це.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Що таке частотний ...

КОМЕНТАРІ