Переваги кремації перед традиційним похованням

Переваги кремації перед традиційним похованням

24.09.19 02:32 0 6186

Перші нечисленні крематорії з'явилися в Російській імперії ще до Революції 1917 року. Однак великий попит послуга по спалюванню тіл покійних людей не користувалася ні в ті далекі часи, ні зараз. Згідно зі статистикою, тільки в містах-мільйонниках кремації віддають перевагу близько 60 % родичів померлих, в провінції ж похорон зазвичай проходять по-старому звичаю: шляхом поховання тіла в землю. Але очевидно, що з плином часу послуга кремації витіснить звичну для народу передачу тіл землі.

Переваги кремації перед звичайними похоронами

Що може бути болючіше, чим втрати близьку людину? Мабуть, нічого. Однак в настільки сумну хвилину перед родичами та друзями покійного буде стояти нелегкий вибір: кремація або традиційне поховання. Безумовно, спосіб поховання рідної людини — особиста справа його близьких. Ми лише перерахуємо плюси кремації. Ну а розповість нам про це співробітник ритуальної слуюжи "Фенікс": https://www.pohoroni.com.ua/kremaciya, я якій безпосередньо можна замовити кремацію в Києві.

Основні "+" кремації:

  • Дешевизна процедури. Вартість кремації нижча чим у звичного похорону. З ритуальних товарів для проведення кремації потрібна тільки труна, причому підійде найпростіша і недорога, оскільки буде також віддана вогню разом з тілом. Не потрібно купувати вінки, а також замовляти дорогі пам'ятники на могилу. Окрім того, родичі померлого зможуть заощадити на пошуку місця для поховання, оскільки поміщення урни з прахом в стіну колумбарію (або підпоховання в могилу родичів) обійдеться набагато дешевше, ніж поховання у звичайну могилу.
  • Зручність зберігання урни з прахом. У будівлі крематорію прах покійного може зберігатися до 1 року. Якщо є охота близькі зможуть, наприклад, транспортувати прах в інше місто в бажаний час. А ось при звичайному похованні труну з покійником доведеться опустити в могилу найближчим після смерті часом.
  • Екологічність. В процесі спалювання тіло небіжчика перетворюється в дрібнодисперсний порошок (який безпечний для оточуючих) всього за 1-1,5 години. В землі ж розкладання триває понад півстоліття. А якщо врахувати, що деякі великі кладовища давно вийшли зі своїх кордонів і розташовані на території земель сільськогосподарського призначення, збиток від шкоди традиційних похоронів очевидний.
  • Відсутність необхідності постійного догляду за могилою. Поховання в колумбарії буде виглядати доглянутим в будь-який час року, навіть якщо у близьких покійного не буде можливості часто відвідувати кладовище. Тоді як на могилі доведеться наводити порядок мінімум декілька раз на рік: рвати траву, прибирати опале листя та зів'ялі квіти, стежити за станом пам'ятника.
  • Психологічна сторона питання. Навіть в наші дні деякі тримають труну з покійним до 3 діб вдома. Протягом цього часу з небіжчиком приходять прощатися колеги, сусіди, друзі. Потім траурна процесія рухається на кладовищі, де після дотримання всіх ритуалів відбувається занурення труни з тілом в землю. Не дивно, що похорони вимотують рідних померлого як фізично. так і морально. У крематорії ж процес прощання проходить набагато швидше і простіше: всі близькі збираються в певний час, а співробітники ритуального залу усувають будь-які накладки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Людмила Барбір в образі ...
Наступна новина: Українська реперка Alyona ...

КОМЕНТАРІ