Верховний суд Британії визнав незаконним припинення роботи парламенту

Верховний суд Британії визнав незаконним припинення роботи парламенту

26.09.19 11:45 0 959
Верховний суд Великої Британії постановив, що рішення прем'єр-міністра Боріса Джонсона призупинити роботу парламенту на п'ять тижнів було незаконним.

У постанові суду йдеться про те, що рішення Джонсона, формально схвалене королевою, не має ніякої юридичної сили, і парламент може зібратися в будь-який момент. Рішення про це мають ухвалити спікери обох палат.

Опоненти Джонсона подали в суд, звинувачуючи прем'єра в тому, що він прагне перешкодити парламенту обговорювати питання про «Брекзит». Суд фактично погодився з їхньою аргументацією.

Читайте також: Велика Британія: десятки тисяч людей протестують проти призупинення роботи парламенту?

Голова Верховного суду Бренда Гейл оголосила, що уряд не надав розумних пояснень того, навіщо йому знадобилося припиняти роботу парламенту.

28 серпня королева Великої Британії Єлизавета ІІ схвалила запит прем'єр-міністра Боріса Джонсона щодо призупинення роботи парламенту з 9-12 вересня до 14 жовтня. Це суттєво обмежить час, який законодавці матимуть на обговорення умов для виходу з ЄС.

Читайте також: Макрон – Джонсону: часу на перегляд угоди щодо «Брекзиту» не залишилося

Лідери опозиції назвали рішення Джонсона навмисною спробою завадити парламентарям заблокувати вихід Об'єднаного королівства з європейського блоку без угоду. Глава уряду відкидає звинувачення.

За більш ніж два місяці до Brexit, члени парламенту прагнуть перешкодити Джонсону вивести Великобританію з ЄС без будь-якої згоди. Близько 160 законодавців підписали зобов'язання «зробити все необхідне», щоб не дати Джонсону обійти парламент.

Борис Джонсон неодноразово заявляв, що в будь-якому випадку має намір вивести країну з ЄС до 31 жовтня, навіть без договору.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ