Що таке технічний нагляд?

Що таке технічний нагляд?

26.09.19 22:41 0 2710

Технічний нагляд у будівництві є комплексом заходів, в процесі яких весь процес спорудження роблять зрозумілим для клієнта. Нагляд зачіпає всі сфери:

  • кошторисні та проєктні роботи;
  • будівельно-монтажні роботи;
  • інженерні роботи.

Завданням такого технагляду є контроль за тим, щоб терміни, якість, обсяги та вартість будівництва повністю відповідали заявленому на самому початку кошторису. Більш того — вони повинні збігатися з тими правилами й нормами, які встановлені чинними документами в галузі будівництва.

Необхідність технічного нагляду в будівництві: у чому вона полягає?

Технічний нагляд потрібен на кожному будівництві, це дозволяє всебічно контролювати процес з самого початку. В результаті можна уникнути помилок, що призводять до виникнення небезпечних ситуацій, шлюбу чи інших негативних наслідків.

Даний процес має конкретні цілі:

  1. не допустити перевищення вартості кошторису;
  2. використання тільки тих будівельних матеріалів, які заявлені в проєкті;
  3. виконання проєкту в заданому обсязі у встановлені заздалегідь терміни;
  4. контроль якості виконання.

Технагляд дозволяє замовнику бути впевненим в тому, що зведення об'єкту відбувається з суворим дотриманням нормативів, ДСТУ, ДЕСТ та інших будівельних норм.

Відповідальним за технагляд є інспектор. Ця людина здійснює контроль і дає оцінку правильності прийняття рішень щодо зведення певного об'єкта.

Завдання інспектора:

  • Контроль дотримання держстандартів, технологій процесів, вимог ДБНіП.
  • Нагляд за тим, чи відповідають будівельно-монтажні роботи, матеріали, конструкції та технології затвердженим стандартам проєкту.
  • Контроль за правильністю дотримання правил зберігання та складування матеріалів, використовуваних під час будівництва. Якщо подібні порушення він виявить, то такі матеріали застосовувати далі заборонить.

Також інспектор з технагляду за будівництвом виконує приймання виконаних робіт і підписує акти їх підтверджують.

Технагляд під час будівництва — важлива складова його якості, а також безпеки самих робітників, що виконують поставлені перед ними завдання. Контроль на кожному етапі необхідний, і для цього важливо залучити професіонала, що знає тонкощі та особливості своєї справи. Тільки так ви будете впевнені, що зведення або ремонт об'єкта буде виконаний в строк, якісно, ​​без халатного ставлення до своїх обов'язків.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Як вибрати годинник під ...
Наступна новина: Физическая и ...

КОМЕНТАРІ