Сергій Надал спільно з представниками Міжнародної Федерації каное оглянули стан виконання робіт з будівництва «Водної арени «Тернопіль»

Сергій Надал спільно з представниками Міжнародної Федерації каное оглянули стан виконання робіт з будівництва «Водної арени «Тернопіль»

27.09.19 10:39 0 2091
У Тернополі триває процес реконструкції гідротехнічних споруд веслувального каналу та будівництво масштабного Центру веслувальних та водних видів спорту «Водна арена «Тернопіль»» з інфраструктурою. Стан виконання робіт оглянув міський голова Тернополя Сергій Надал спільно з технічним директором Міжнародної Федерації каное Мартіном Маріновим, членом Федерації Аднаном Алієвим та дворазовим олімпійським чемпіоном з веслування на каное Юрієм Чебановим.

«Тернопіль має унікальний став, який є нашою гордістю. А близьке розташування міста до країн Європи є додатковою перевагою для проведення на ставі різноманітних міжнародних змагань. Окрім того, ми уже маємо досвід у проведенні чемпіонатів Європи і світу з водномоторного спорту. Та, на жаль, веслувальний канал, який є у нас, впродовж багатьох років не використовувався у повній мірі, - пояснив Сергій Надал. - Тому, заплановано, що Центр веслування та водних видів спорту «Водна арена «Тернопіль», який зводиться тут, стане хорошим місцем і для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань, і прекрасною відпочинковою зоною».

Як повідомив рід час огляду робіт з будівництва «Водної арени «Тернопіль» Мартін Марінов, веслувальний канал відповідає усім світовим стандартам для проведення змагань найвищих рівнів, а особливо важливою його складовою стане обвідний канал.

Нагадаємо, спорудження «Водної арени» відбувається на умовах співфінансування за кошти бюджету Тернопільської громади та за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Закладання капсули під будівництво відбулося у 2017 році, а самі роботи розділені на три черги. Цього року триває друга черга будівництва, і заплановано, що до її завершення тут буде виконано ряд робіт: влаштовано під’їзні шляхи, зведено трибуни,підтрибунні приміщення та суддівську вишку. А Вже у 2020 році на веслувальному каналі виконуватимуться заключні роботи - ремонт приміщень та будівництво обвідного каналу, зведення стартових та фінішних вишок, додаткових інфраструктурних елементів, а також благоустрій території.

До слова, уже цього року Тернопіль отримав пропозицію від Міжнародної Федерації каное щодо проведення на «Водній арені» Чемпіонату Світу серед ветеранів з веслування на байдарках та каное 2020 року.

Довідка. Проєктом «Реконструкція гідротехнічних споруд веслувального каналу та будівництво масштабного «Центру веслувальних та водних видів спорту «Водна арена «Тернопіль»» з інфраструктурою передбачено: реконструкція водойми каналу, ширина якого становитиме 120 м, довжина 1500 м та глибина не менше 7 м; реконструкція пішоходного мосту, украплення берега; будівництво причалу та дороги вздовж каналу; спорудження фінішної та стартової вишки на відмітках 200, 500 та 1000 м, трибуни для глядачів на тисячу місць.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розмова Трампа і ...
Наступна новина: Телескопическая дубинка: ...

КОМЕНТАРІ