США забороняють в’їзд для високопосадовців Ірану і членів їхніх родин

США забороняють в’їзд для високопосадовців Ірану і членів їхніх родин

27.09.19 09:01 0 881
Президент США посилив тиск на Тегеран, уповноваживши Державний департамент заборонити іранським високопосадовцям і членам їхніх сімей в'їжджати до США.

У заяві Дональда Трампа, оприлюдненій 25 вересня, сказано, що «необмежений в'їзд [цих людей] до Сполучених Штатів ... може завдати шкоди інтересам Сполучених Штатів, і що їхній в'їзд має підлягати певним обмеженням і виняткам».

Трамп також звинуватив владу Ірану в поведінці, яка «загрожує миру і стабільності на Близькому Сході та за його межами».

«Я визначив, що в інтересах США вживати заходів щодо обмеження й припинення в'їзду до США як іммігрантів чи неіммігрантів високопоставлених урядових чиновників Ірану і членів їхніх сімей», – додав він.

У заяві не уточнюються імена осіб, яких стосуються обмеження, вказано лише, що це «високопосадовці іранського уряду… і найближчі члени родин вищих посадових осіб уряду Ірану». У ній сказано, що ці особи будуть визначені державним секретарем на «власний розсуд».

Іранська влада це рішення наразі не коментувала.

Напруженість між двома країнами зросла після того, як Трамп вивів США з ядерної угоди з Іраном, укладеної 2015 року, і почав повторно застосовувати санкції, зняті в обмін на обмеження ядерної програми Тегерану. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кінорежисеру Сергієві ...

КОМЕНТАРІ