Як вибрати гарну стоматологічну клініку?

Як вибрати гарну стоматологічну клініку?

27.09.19 17:09 0 4562

Безкоштовна медицина безповоротно пішла в минуле. Живучи в умовах нових ринкових відносин, ми зіткнулися з необхідністю не тільки платити за своє здоров'я, що природно для всього цивілізованого світу, але й визначати, за що та скільки платити. В даний час в нашій країні пропонується величезний вибір платних медичних послуг, особливо стоматологічних. Як же зорієнтуватися в морі інформації, як дізнатися, наскільки обґрунтовані ціни та чи відповідають вони рівню лікування? Нумо розберімося. Ну а допоможе нам в цьому співробітник стоматологічної клініки "Меді Дент": medident.com.ua.

Як оцінити рівень стоматологічної клініки?

Існує кілька параметрів для оцінки рівня клініки:

  • Зверніть увагу, чи в даній клініці надається весь спектр стоматологічної допомоги.
  • Важливо, чи буде вас обстежувати та надалі лікувати один лікар або одночасно (паралельно) кілька стоматологів. Всесвітньо визнано, що спеціалізація в певних областях дозволяє досягти незрівнянно більш глибоких знань та високих практичних навичок.
  • Зверніть увагу, чи кожен лікар працює з асистентом постійно, або один асистент працює з декількома лікарями одночасно. Наявність досвідченого помічника дозволяє працювати в "чотири руки", що розширює можливості лікаря, особливо в складних випадках.
  • У клініці обов'язково повинен бути візіограф або апарат дентальної рентгенографії чи ортопантомограф, що дають додаткову інформацію при діагностиці та дозволяють лікарю контролювати якість своєї роботи.
  • У клініці високого рівня вас зустрінуть привітно, але не настирливо, адміністратор грамотно відповість на всі ваші запитання, зорієнтує за цінами, запропонує консультацію лікаря.
  • Кімната очікування. В даний час рівень оснащеності, обладнання, навіть дизайну та організації роботи в хороших стоматологічних клініках в середньому однаковий і досить високий. Але бувають і виключення...

стоматолог

Стоматолог: на що потрібно звернути увагу?

Але найголовніше у клініці — це стоматолог. Тут все просто — оцінити професіоналізм лікаря можна тільки при особистому спілкуванні, причому вже під час перших відвідин. Ви запитаєте: "Як саме?". Ось декілька важливих рекомендацій при виборі стоматолога:

  1. Ціна питання дуже важлива, але не повинна бути вирішальною при виборі стоматолога, як, втім і розташування клініки. Дуже дешеве в наш час не може бути хорошим. Чому ми намагаємося купити взуття, одяг, побутову техніку, зрештою ковбасу дорожчу, а на своєму власному здоров'ї ми хочемо зекономити? Це не говорить про те, що лікуватися потрібно тільки в найдорожчих клініках. Рекомендується вибирати оптимальний варіант у співвідношенні ціна-якість-лікар, при якому морально Ви будете відчувати себе комфортно.
  2. Приймайте рішення після огляду клініки або стоматологічного кабінету, в якому Вам безпосередньо доведеться проходити лікування.
  3. Зробити висновок про рівень професіоналізму лікаря допоможе консультація. Зверніть увагу на те, чи представлять Вам декілька варіантів вирішення Вашої проблеми або відразу зупиняються на найдорожчому (як правило це відбувається при плануванні протезування), можливо Ви надасте перевагу найкращому та найдорожчому варіанту, але корисно буде дізнатися порівняльну характеристику з дешевшими варіантами.
  4. Фраза: "Не важливо скільки у стоматолога дипломів, а важливо те, що він вміє та робить", - не працює.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Huawei Mate 30 Pro - ...
Наступна новина: Як вибрати акустичну ...

КОМЕНТАРІ