Сонячна електростанція для будинку: плюси та мінуси

Сонячна електростанція для будинку: плюси та мінуси

27.09.19 21:26 0 2427
Установка в приватному будинку невеликої сонячної електростанції — це практична альтернатива класичному електропостачанню. Подібне рішення дозволить заощадити кошти на оплату за електроенергію та зберегти природні ресурси. Використовувати енергію сонця та вітру можуть також і жителі багатоповерхівок. Встановити повноцінну електростанцію, що забезпечує жителів кожної квартири електрикою неможливо, однак, частково здешевити оплату за ресурс реально. Мешканці багатоповерхівок можуть спорудити міні-установку, використовуючи кілька сонячних панелей. Електроенергія, що виробляється дозволить кожному живити декілька побутових приладів. Сонячна електростанція є відмінним рішенням для дачі. Дуже часто через роботу централізованих підстанцій трапляються перепади напруги, чому автономна електростанція зможе з легкістю протистояти

, - розповідає співробітник компанії “Solar Solutions”: https://solarsolutions.space/services/, яка безпосередньо займається встановленням сонячних електростанцій в Закарпатській області.

Комплектація домашньої СЕС

Тим, хто задумався про встановлення сонячної електричної станції, варто знати, з чого складається подібна система. У комплектацію СЕС входять:

  • Сонячні панелі. Вони відповідають за перетворення сонячної енергії в електричну.
  • Лічильники. Прилади підраховують утворену електроенергію.
  • Інвертор. Він перетворює постійний струм, який утворюється сонячними панелями, в змінний.
  • Розподільчий електрощиток.

Різновиди сонячних станцій

Перед тим, як придбати сонячні батареї для приватного будинку, необхідно розібратися з основними типами сонячних станцій. Домашня СЕС може бути:

  1. Автономною. Вона накопичує сонячну енергію в акумуляторних батареях. Рекомендується задуматися про установку цієї системи тим, у кого часто відключають електрику. Вони ідеально підійдуть для віддалених районів.
  2. Мережева. Її функція виробляти електроенергію, а потім передавати її в централізовану мережу. Дана установка працює без акумуляторів.
  3. Гібридна. Це щось середнє по функціональності між мережевою та автономною електростанцією.

Основні плюси СЕС

Віддавши перевагу сонячної станції, кожен зможе розраховувати на кілька основних переваг:

  • У довгостроковій перспективі вдасться добре заощадити та перестати платити за електрику.
  • Домашні станції дуже зручні у використанні.
  • Їх термін експлуатації становить не менше 25 років.
  • СЕС працюють абсолютно безшумно.
  • Власнику станції не доведеться проходити технічне обслуговування, досить 1-2 раз в рік почистити модулі та станція буде працювати далі.
  • Встановивши домашню електростанцію дуже просто отримати постійний доступ до сонячної енергії, без будь-яких труднощів.
  • Сонячні електростанції не завдають шкоди навколишньому середовищу.
  • Сонячна енергія невичерпна, що дозволяє забезпечити безперебійну роботу СЕС на протязі цілого року.

Недоліки сонячної станції

Як і всі установки СЕС має свої плюси, а також мінуси. До недоліків домашньої сонячної енергії належать такі моменти:

  • Нестабільна робота. У літню пору станція працює краще, ніж взимку. У ранковий час функціональність станції також краще, ніж вночі. Все це пов'язано з інтенсивністю сонячного випромінювання. Системи без акумуляторів не вийде використовувати в якості єдиного джерела електрики.
  • Вартість. Разова установка домашньої станції обійдеться досить дорого. Тільки в довгостроковій перспективі від вкладення вдасться отримати вигоду і платити в результаті меншу ціну за електрику.
  • Підготовка місця. Конструкція СЕС не маленька. Для того щоб встановити її в приватному будинку доведеться виділити місце на даху або стіні.
  • Купівля акумуляторів. Для того щоб СЕС працювала без перебоїв, доведеться витратити кошти на акумулятори. Саме вони забезпечать бажану потужність станції в будь-який час доби та пору року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: 28 вересня сотня тисяч ...

КОМЕНТАРІ