Вибори в Афганістані: Пакистан перекрив кордон через погрози «Талібану»

Вибори в Афганістані: Пакистан перекрив кордон через погрози «Талібану»

28.09.19 09:24 0 909
Влада Пакистану 27 вересня закрила всі пункти перетину кордону з Афганістану після того, як «Талібан» пообіцяв зірвати президентські вибори, що мають пройти в цій країні 28 вересня.

Згідно з заявою Міністерства закоронних справ Пакистану, пункти перетину кордону будуть закриті для людей та торгівельних вантажівок протягом усього дня голосування в Афганістані.

Ісламабад також повідомив, що відрядив додаткові загони безпекових сил на кордон, аби завадити бойовикам угруповання «Талібан» потрапити до сусідньої країни.

Читайте також: «Талібан» зняв заборону на вакцинацію ВООЗ на підконтрольній йому території Афганістану

Вибори нового президента Афганістану призначені на 28 вересня попри побоювання насильства з боку талібів після того, як очільники угруповання заявили про намір зірвати волевиявлення.

Центральний уряд у Кабулі, який підтримує Захід, бореться з талібами за контроль над країною.

На початку цього місяця президент США Дональд Трамп розпорядився перервати мирні переговори з талібами, які велися в столиці Катару Досі і привели до вироблення проєкту угоди про мирне врегулювання, після терактів у Кабулі, однією з жертв яких став американський військовий.

18 вересня таліби заявили, що «двері відчинені» для відновлення переговорів зі США, незважаючи на продовження насильства напередодні президентських виборів в Афганістані.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Котирування нафти ...
Наступна новина: Мінфін та НБУ планують ...

КОМЕНТАРІ