Хімчистка пуховиків: що потрібно знати?

Хімчистка пуховиків: що потрібно знати?

01.10.19 20:25 0 7869

Хімчистка пуховиків (до речі, в Києві дану послугу можна замовити в компанії "Американська Хімчистка": https://ah.com.ua/ru/uslugi/himchistka-pukhovika/), а також їх прання — це один з найбільш делікатних питань, з якими стикається домогосподарка, яка прагне утримувати одяг в повному порядку. Різноманітність марок пуховиків призвело до того, що багатьом з них категорично протипоказане прання, інші ж, навпаки, легко витримують навіть застосування пральної машини. Прання пуховика в домашніх умовах вимагає особливої акуратності та уважності, оскільки зіпсувати виріб досить легко.

Як потрібно прати та проводити хімчистку пуховика?

В даний час на українському ринку є 3 типи пухових курток, що відрізняються один від одного вартістю і, відповідно, якістю. І, якщо якийсь час назад пуховик був потворною курткою з клаптями хутра, що з неї стирчать, то сьогодні на ринку є безліч моделей, придатних для будь-яких заходів. Замислюючись про те, як позначиться прання пуховика на його зовнішньому вигляді та стані, визначте те, до якої цінової категорії він відноситься. Попри те, що часи безформних курток з Китаю, і прання, і хімчистка яких приводила до їх остаточного псування, пішли назавжди, в магазинах все ж є пуховики, догляд за якими повинен бути обережним.

Масс-маркет пуховики

Найбільш поширеними сьогодні брендами є:

  • Adidas;
  • Nike;
  • Puma;
  • Columbia та деякі інші.

Такі куртки найбільш поширені серед основної частини населення, оскільки їх характеризує оптимальне співвідношення ціни та якості. Проте, прати їх слід з особливою обережністю, та й не всі хімчистки можуть гарантувати вам те, що повернуть вам виріб в цілісності й схоронності.

Якщо ви все ж зважилися випрати пуховик в пральній машині, використовуйте дбайливий віджимання (800-1000 оборотів) і температуру не вище 40 градусів, а також режим синтетику або кашемір. Замість м'якого прального порошку можна використовувати рідке мило, яке можна просто залити в відсік для порошку.

Втім, неякісну куртку не врятує навіть подібна обережність, бо пух зваляється в будь-якому випадку. Обов'язково зверніть увагу на етикетку, де обов'язково має бути зазначено те, при якому режимі можна прати куртку та чи можна це робити в принципі. Якщо ж з'ясується, що прання куртки строго протипоказане, єдине, що вам залишається, — це виключно хімчистка.

Для того щоб після прання пуховика на ньому не залишалося розводів, в машинку можна покласти 2-3 тенісних м'ячиків. А під час сушіння, обов'язково розпушіть пух, щоб уникнути його звалювання. Інакше ваша куртка стане тонкою, перестане захищати вас від морозів і, взагалі, втратить свій колишній товарний вигляд.

До речі, хімчистка пуховиків також вимагає акуратності, втім, також як і хімчистка одягу будь-якого типу. Перед тим, як остаточно вибрати хімчистку, куди ви віддасте свою куртку, обов'язково дізнайтеся про неї більше інформації. Наприклад, ви можете зіткнутися з тим, що недобросовісні співробітники прочистять як слід парогенератори, в результаті чого зіткнення з ними викличе жирні плями. Важливим параметром є й вартість хімчистки пуховика, бо в деяких службах побуту вона багато в чому залежить від якості виробу.

Дорогі бренди

Набагато менші проблеми викликають більш дорогі куртки, до яких відносяться моделі таких брендів, як:

  1. Luhta;
  2. Lacoda;
  3. Oratop;
  4. Kerry.

Звичайно, вони можуть виявитися не кожному по кишені, проте ці моделі того варті. Подібні куртки відрізняються тим, що для їх виготовлення застосовується особливо якісний пух, з'єднаний з теплоізоляційним матеріалом. Якщо люди нерідко відмовляються від носіння пуховиків, бо вважають їх занадто важкими, незручними та громіздкими (нерідко навіть худенька струнка дівчина відчуває себе в ній незграбною товстункою, нездатною акуратно розвернутися, не зачепивши чого-небудь), то подібні куртки, навпаки, відрізняє легкість та компактні розміри.

Гірськолижні куртки

Наостанок не можна не сказати й про гірськолижні куртки:

  • Phenix;
  • Colmar;
  • Bask;
  • Spyder.

Вони орієнтовані, в основному на професіоналів, що займаються різними видами гірського спорту. Як правило, якість цих пуховиків знаходиться на досить пристойному рівні, проте вартість також відмінна від ціни бюджетних моделей.

Висновки

Хімчистка пуховиків і їх прання можуть виявитися зовсім не потрібними в разі, якщо на них є тільки кілька плям, які набагато простіше випрати за допомогою мила, прального порошку або інших сприятливих мийних засобів, наприклад, для очищення килимів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Колеса для тачки: що ...

КОМЕНТАРІ