Колеса для тачки: що потрібно знати?

Колеса для тачки: що потрібно знати?

01.10.19 23:05 0 3658

Все складське устаткування потребує профілактичного обслуговування, до якого в першу чергу відноситься заміна зношених коліс, роликів та шин. Щоб ваша техніка служила надійно та безвідмовно, про наявність запасних частин необхідно подбати заздалегідь. Тоді робота на вашому складі буде стабільною та ритмічною.

Які види коліс та шин можуть стати в пригоді на складах?

Як правило, корпуси тачок, візків, а також іншої складської техніки, не схильні до зносу, проте їх колеса досить часто виходять з ладу, тому їх доводиться міняти. Найголовнішим є знання того, яка модифікація підходить до певного виду техніки, щоб придбати невеликий запас. В такому випадку ви будете застраховані від збоїв робочого графіка, викликаних випадковою та непередбаченою поломкою.

Колесо для тачки може бути литим або пневматичним. Якщо перше може служити досить довго, то друге дуже легко пошкодити гострими або ріжучими предметами, які можуть виявитися на вашій території абсолютно випадково. Будь-який цвях, бите скло, можуть вивести обладнання з робочого ладу, тому працювати треба уважно та обережно.

Колеса для тачки характеризуються діаметром. Чим цей показник вищий, тим ваше складське устаткування буде стійкішим та надійнішим. Тут слід враховувати, що маневровість та стійкість мають зворотну залежність. Адже двоколісна тачка набагато стійкіша, ніж одноколісна, але значно поступається їй у маневровість. Диски коліс можуть бути пофарбовані в практично будь-який колір або мати оцинковане покриття. Ці характеристики мають виключно естетичне значення та на якість роботи ніяк не впливають.

Литі колеса більш зносостійкі ніж пневматичні, але з їх використанням страждає м'якість рухів. Набагато зручніше працювати з таким обладнанням, яке укомплектоване пневматичними колесами. Їх заміна не викликає ніяких особливих труднощів і може проводитися на робочому місці без залучення спеціалізованого персоналу.

З яких матеріалів виготовляють колеса для тачки?

Оскільки колеса тачки покликані витримувати навіть найзначніші навантаження. Вони можуть бути виконані з:

  • гуми;
  • поліуретану;
  • поліаміду.

Поліуретан відрізняється м'якістю, тому застосуються там, де всі переміщення відбуваються на практично ідеально рівних поверхнях. Це бетонна та кахельна підлога, а також якісно покладений асфальт. Колеса для візка з поліуретану підійдуть для переміщення вантажу з більш значною вагою, при цьому вони будуть служити набагато довше, ніж вироби з гуми. Ну а самим довговічним і надійним заведено вважати колесо для візка з поліаміду. Воно має найбільшу стійкість до хімічно активних компонентів, а доглядати за ним легко, оскільки його поверхня є гладкою.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Хімчистка пуховиків: що ...
Наступна новина: Зовнішня реклама: що ...

КОМЕНТАРІ