Шафи купе: переваги та особливості

Шафи купе: переваги та особливості

03.10.19 18:24 0 3655

Сьогодні одним з найпопулярніших видів корпусних меблів є шафи-купе. Вони відрізняються рядом незаперечних переваг, основне з яких — функціональність. У шафі-купе можна не тільки зберігати одяг, але й помістити невеликий комп'ютерний стіл, прасувальну дошку або телевізор. Вибір даного виду меблів — завдання не з простих, тому пропонуємо ознайомитися з основними нюансами, які вимагають особливої уваги. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазина https://mandarin-mebel.com.ua/shkafy-kupe-v-odesse/shkafy-kupe/, в якому безпосередньо можна придбати шафи купе в Одесі.

Особливості шаф-купе

На відміну від традиційних шаф з розпашними дверцями, шафи-купе увійшли в наше життя на початку XIX століття. Ідея їх створення належала педантичному Наполеону, який цінував порядок понад усе. Пізніше вона була вдосконалена американським конструктором і сьогодні використовується у всьому світі. Основними перевагами шафи-купе є їх функціональність та раціональне використання вільного простору.

Критерії вибору шафи-купи:

  • Тип і параметри. В першу чергу необхідно визначитися з місцем, де буде стояти шафа-купе, і попередньо зробити всі необхідні заміри. Це дозволить кожен вільний сантиметр використовувати максимально раціонально. Якщо в приміщенні не так багато місця, то оптимальним рішенням може стати покупка кутової або радіусної шафи-купе, вона дозволить заощадити житловий простір.
  • Кількість стулок. Цьому критерію рідко приділяють належну увагу, і даремно. Щоб фурнітура не відчувала надмірних навантажень і прослужила якомога довше, ширина кожної стулки повинна бути не більше 1 метра. Тому якщо ви плануєте купувати велику шафу-купе, віддавайте перевагу тим моделям, які мають більше 3-х стулок.
  • Фасад. «Обличчям» будь-якої шафи-купе — це її дверцята, тому зовнішня обробка відіграє не останню роль при її виборі. Сучасні дизайнерські рішення дозволяють підібрати моделі під будь-який інтер'єр, для цього використовується велика різноманітність матеріалів: дзеркало, скло, дерево, натуральна або штучна шкіра, бамбук і т. д.
  • Внутрішнє наповнення. Щоб шафа-купе була максимально функціональною, належну увагу слід приділити її наповненню. Наприклад, для ділової людини обов'язковим буде наявність відділення для зберігання краваток та штанів. Для розміщення іншого одягу на вибір замовника можуть бути представлені різноманітні полки, конструкції, що обертаються, відсіки для довгого одягу, ящики для білизни та багато іншого. Всі ці необхідні деталі допоможуть зберігати речі в належному вигляді навіть при покупці недорогої шафи-купе економ класу.
  • Місткість. При покупці шафи-купе враховуйте, що ваш гардероб може з часом розширяться або можливо в родині буде поповнення. На все це буде потрібно додаткове місце, тому слід заздалегідь забезпечити себе запасом місткості.
  • Розсувна система. Це, мабуть, одна з найбільш важливих деталей при покупці шафи-купе. Механізм розсувної системи складається з двох основних елементів — коліщаток ходового механізму та направляючої рейки, яка буває двох видів — закрита та відкрита. Закрита більш практична, бо в неї не потрапляють пил і сміття, крім того ролики в ній не зіскакують при русі. Правда коштують шафи-купе з таким механізмом на порядок дорожче, ніж з відкритим. Профіль для механізму буває сталевий або алюмінієвий. Сталевий відрізняється особливою практичністю та довговічністю, а алюмінієвий акуратним зовнішнім виглядом і безшумністю. Коліщатка ходової системи можуть бути виготовлені з пластику або металу. Один з кращих варіантів — це ролики зі сталі або пластику з тефлоновим покриттям. Не варто купувати шафу з коліщатками, виготовленими з чистого пластика, оскільки довго вони не прослужать.
  • Приємні доповнення. Це не такий важливий критерій при виборі шафи-купе, як всі попередні, але теж має місце бути. Надати оригінальності вашій покупці допоможуть витончені ручки, оригінальна внутрішня обробка або вбудоване підсвічування. Без цих дрібниць, звичайно, можна й обійтися, але, наприклад, світлодіодне підсвічування може стати прекрасним рішенням, для шафи-купе, встановленої в спальні або вітальні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ