Трамп розкритикував Радіо Свобода та інші американські ЗМІ: «маємо щось робити»

Трамп розкритикував Радіо Свобода та інші американські ЗМІ: «маємо щось робити»

05.10.19 10:22 0 950
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп вчергове розкритикував американські медіа та запропонував створити власну новинну мережу Білого дому. Про це він заявив, виступаючи перед журналістами 3 жовтня у Флориді.

«CNN – це голос, який дійсно здається чутним поза кордонами (США – ред.), і це жахлива річ для нашої країни. І ми маємо запустити свою власну новинну мережу і розміщувати там справжні новини», – заявив Трамп.

Він заявив, що «думає над цим».

«Ми маємо зробити з цим щось. Найняти справді талановитих людей і подати назовні справжній голос, а не такий, що несе брехню», – додав президент США.

Канал CNN, видання New York Times та інші американські ЗМІ наразилися на критику Трампа за поширення інформації про його телефонну розмову з неназваним іноземним лідером. Згодом стало відомо, що йшлося про розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: Віконце можливостей. Політична криза у США є шансом для українців?

Ці повідомлення зрештою стали приводом для демократів ініціювати процедуру імпічменту Трампа.

Крім того, Трамп згадав також редакції Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа та «Голос Америки», які фінансуються з бюджету США.

«У нас були Радіо Вільна… здається, Радіо Вільна Європа та «Голос Америки»… Ми створили їх, щоб розбудовувати свою країну, і це не надто добре працює», – сказав Трамп.

Президент Радіо Свобода Джеймі Флай відповів на таку оцінку голови Білого дому. Він зазначив, що редакції Радіо Свобода, які працюють з 1950 року, працюють над створенням «об'єктивної журналістики» для тих, «кому в іншому разі бракуватиме надійних джерел новин та інформації».

«Ми віримо, що наші зусилля з протидії дезінформації – через цифрові платформи, по радіо та телебаченню – і створення добре поінформованого громадянського суспільства є важливішим, ніж будь-коли, в епоху, коли правда зазнає дедалі сильніших атак», – сказав він.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Баскетбол: «Дніпро» ...
Наступна новина: У США розбився ...

КОМЕНТАРІ