Як вибрати юриста чи юридичну компанію?

Як вибрати юриста чи юридичну компанію?

07.10.19 23:38 0 1810

Навколо маса практикуючих юристів та юридичних фірм, і здається, що вибір зробити не так і просто. Однак, якщо ви знаєте правильний підхід, то у вас всі шанси знайти собі хорошого юриста. Ну а як не помилитись у виборі нам розповість співробітник юридичної компанії "Курчин та партнери": https://kurchin.com.ua/.

Як знайти хорошого юриста?

Хороший варіант — звернутися до юриста за рекомендацією. Якщо ваші колеги, партнери або просто знайомі вже зверталися до юриста зі схожими питаннями, — поцікавтеся у них, чи задоволені вони результатом його роботи, та чи стали б вони рекомендувати його комусь ще. Якщо відповідь позитивна, то вам дійсно варто зустрітися з цим спеціалістом, щоб зрозуміти, чи підійде він і для вас також.

Якщо знайомих, які можуть когось порекомендувати, у вас не виявилося — вам залишається шукати інформацію в бізнес-виданнях, довідниках, інтернеті. Запитуйте у юриста рекомендації його клієнтів. Не нехтуйте дзвінками для перевірки рекомендацій. Запитайте клієнтів юриста — чи задоволені вони? Що найскладніше в роботі з ним? Чи будуть вони користуватися послугами цього юриста (фірми) надалі?

Також не забувайте, що звертаючись до юридичної фірми з гучним ім'ям, працювати вам все одно доводиться з конкретною людиною, а не з фірмою. Хороша репутація юридичної фірми гарантує якість роботи, але не варто покладатися тільки на ім'я компанії. Важлива компетенція самого юриста, який буде вести вашу справу, його кваліфікація, досвід і ваша здатність ефективно співпрацювати з ним.

Вартість юридичних послуг

Ваше завдання — це знайти юриста з оптимальним співвідношенням якості послуг, що надаються та їх вартості. У загальному випадку справедливе правило — більш досвідчений юрист має кращу кваліфікацією та його послугу коштують дорожче. Але водночас, якщо проблема не найскладніша, то й менш досвідчений юрист цілком впорається з нею за меншу вартість.

Ціна на юридичні послуги залежить від:

  • кваліфікації юриста;
  • характеру юридичного питання;
  • від репутації юридичної фірми, а також місця її розташування.

Частіше всього оплата юридичних послуг здійснюється погодинно. В даному випадку, потрібно розуміти, що далеко не завжди юрист з більш дешевою ставкою в кінцевому результаті обійдеться вам дешевше. Більш досвідчений і, відповідно, більш дорогий фахівець зазвичай витрачає менше часу на вирішення проблеми, і в цілому його послуги можуть виявитися дешевшими.

У деяких юристів перша консультація безкоштовна. Це означає, що вам не потрібно оплачувати час, поки юрист тільки знайомиться з вашою проблемою. Ви можете поцікавитися, чи пропонує юрист безкоштовну початкову консультацію, і якщо так — чи є якісь часові обмеження.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: 4 преимущества ...

КОМЕНТАРІ