У Якутську жителі вийшли на пікет у підтримку шамана,який йшов «виганяти» Путіна

У Якутську жителі вийшли на пікет у підтримку шамана,який йшов «виганяти» Путіна

08.10.19 11:37 0 1364
У центрі Якутська 5 жовтня відбувся пікет на підтримку місцевого шамана Олександра Габишева, який йшов в Кремль «виганяти» президента Володимира Путіна. Акція була узгоджена з владою і пройшла мирно.

Пікетувальники виступають проти переслідування Габишева, вони не згодні з порушенням кримінальної справи і результатами медичної експертизи, яка визнала шамана неосудним.

Як повідомила кореспонденту проєкту Радіо Свобода Сибір.Реалії одна з організаторів заходу, активістка і депутат Державних зборів Якутії Сулустаана Міраан, пікетники не дивлячись на холод, стояли з плакатами майже дві години. Серед гасел були «Я / Ми Шаман» і «Ні каральній медицині». Учасники акції наполягають на тому, що у Габишева, згідно з конституцією, є право на свободу совісті та віросповідання, а також право на висловлювання своїх думок про політичну та економічну ситуацію в країні.

«Я розраховувала, що вийде чоловік 20-30, холодно і випав сніг. Але головне, у людей зараз є велике побоювання, вони бояться переслідування з боку влади і правоохоронних органів. Як організатор, я вважаю акцію успішною, люди йшли-приходили, але всього було близько 200. Це можна перевірити за кількістю підписів на підтримку шамана, які ми зібрали», – зазначила Міраан. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ