Жителі Гонконгу вийшли на вуличні протести через заборону на носіння масок

Жителі Гонконгу вийшли на вуличні протести через заборону на носіння масок

08.10.19 10:54 0 1699
Тисячі жителів Гонконгу вийшли на незаплановані вуличні протести через проанонсовану міською адміністрацією заборону на носіння масок під час вуличних демонстрацій. Про це повідомляє ВВС.

Заборона передбачена чинним в місті з колоніальних часів законом. Його й застосував глава адміністрації міста Керрі Лам. Це сталося після загострення ситуації на вулицях мегаполісу після того, як поліцейський поранив з вогнепальної зброї 14-річного демонстранта. Він знаходиться в госпіталі у важкому стані.

Субота – останній день, коли містяни можуть приховувати свої обличчя на вулицях, зазначає кореспондент ВВС. Багато хто пішов з роботи, щоб взяти участь у протестах проти заборони, сотні демонстрантів вийшли на вулицях в масках. Вони побоюються, що влада міста ухвалить і інші обмежувальні заходи.

«Це вододіл. Це Рубікон», – цитує ВВС міського депутата Клаудію Мо. – «Я боюся, що це може бути тільки початок. Більше драконівських заборон в ім'я закону можуть чекати нас за рогом».

Протести в Гонконзі почалися в березні, демонстранти вимагали відкликати з міського парламенту законопроект, що дозволяє видавати підозрюваних в кримінальних злочинах судам континентального Китаю. До осені список вимог розширився – зараз протестувальники домагаються збереження автономії міста і відставки прокитайської міської адміністрації.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ірані зірку Instagram ...
Наступна новина: ФБР допитало у США ...

КОМЕНТАРІ