Громадяни Косова обирають новий склад парламенту

Громадяни Косова обирають новий склад парламенту

08.10.19 11:58 0 1538
У Косові в неділю розпочалося голосування на позачергових парламентських виборах, що є сьомими за ліком після проголошення незалежності від Сербії в 2008 році. Приблизно 1,9 мільйона виборців обирають 120 депутатів, в тому числі 10 – сербської національності. Своїх кандидатів висунули 20 партій та чотири коаліції. У виборчих списках є 120 тисяч сербів. Дві з половиною тисячі виборчих дільниць будуть відкриті до 19-ї години за місцевим часом.

Основною темою передвиборчої кампанії стали відносини з Сербією, економічні питання й боротьба проти корупції. Вперше в косовській історії політичні партії балотували і своїх кандидатів на посаду голови уряду – чотирьох албанців й одного серба.

Необхідність проведення виборів постала після того, як у липні прем'єр Косова Рамуш Харадінай подав у відставку через його виклик як підозрюваного до спеціального суду в Гаазі для розгляду злочинів, скоєних під час війни в Косові у 1998-1999 роках. Харадінай заявив про свою невинуватість, але наголосив, що не міг іти до суду, перебуваючи на посаді прем'єра.

За перебігом виборів наглядає тисяча закордонних спостерігачів та приблизно стільки ж волонтерів й представників політичних партій з Косова. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іран і Австралія взаємно ...
Наступна новина: Плюсы применения ...

КОМЕНТАРІ