США запровадили санкції проти 28 китайських організацій і фірм

США запровадили санкції проти 28 китайських організацій і фірм

09.10.19 10:18 0 620
Сполучені Штати Америки внесли до списку санкцій 28 китайських державних установ і приватних фірм за причетність до порушення прав етнічних меншин, серед яких головним чином – уйгури і казахи, які населяють західний регіон Китаю.

Серед підсанкційних опинилося Управління громадської безпеки Синьцзян-Уйгурського автономного району КНР, 19 підлеглих йому організацій, а також 8 компаній, найвідоміша з яких Hikvision, найбільший в світі виробник систем відеоспостереження.

У заяві Міністерства торгівлі США йдеться, що ці об'єкти «були викриті в порушеннях прав людини і зловживанні під час кампанії репресій, масових незаконних затримань і веденні електронного спостереження за уйгурами, казахами і іншими групами представників мусульманських меншин». Внесення в спеціальний список Міністерства торгівлі передбачає заборону на імпорт американських технологій без спеціального дозволу влади США.

Компанія Hikvision висловила протест з приводу цього рішення США, вказавши, що кілька місяців тому найняла спеціального радника, американського фахівця у галузі прав людини, щоб переконатися у відповідності своїх дій міжнародним нормам. /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Еквадор: через масові ...

КОМЕНТАРІ