Проектування та зведення будинку: кому краще довірити?

Проектування та зведення будинку: кому краще довірити?

09.10.19 22:46 0 4121

В останні роки все частіше можна почути критику щодо необґрунтовано завищеної вартості на проект будівництва будинку, а згодом і його реалізацію. Виходячи з цього досить часто, потенційний забудовник шукає варіанти, що дозволяють заощадити на покупці у вигляді замовлення проекту в архітектора фрілансера або завантаження безкоштовних варіантів. Однак, в такому випадку проект житлового будинку досить рідко відповідає поставленим завданням і не відрізняється відмінною якістю. В результаті розчарування не уникнути.

Чому проектування та зведення будинку краще довірити будівельній компанії?

Всім добре відомо, що попит народжує пропозицію. Попри кризу інтерес до будівництва заміських котеджів у українців зростає. Причин тому безліч: комусь потрібно розширити свою житлову площу та поліпшити умови проживання, а хтось прагне вигідно вкласти свої кровно зароблені гроші. Одним словом, інтерес все ж є, тому на українському будівельному ринку з'явилася велика кількість проектувальників-посередників. Вони, найчастіше, не мають ні архітектурної, ні будівельної освіти. Їх завдання стати сполучною ланкою між клієнтом і виконавцем.

Однак ні для кого не секрет, що такі посередники не здатні донести всі потреби замовника та можливості виконавця. У кращому випадку таке проектування будинку затягується на тривалий період, а в гіршому — майбутній забудовник отримує проект на приватний будинок, який далекий від реальних потреб майбутнього господаря котеджу.

Як же бути? Звичайно ж, зайти на сайт професійної будівельної компанії та вибрати ідеальний типовий проект будинку, який буде відповідати вашим вимогам, чи замовити індивідуальний проект. Давайте разом розберемося, чому індивідуальне проектування або типовий проект на житловий будинок краще замовляти саме у будівельній компанії.

Якщо ви шукайте добротний проект невеликого будинку, в якому буде продумана все до дрібниць, то краще за все роботу по індивідуальній розробці довірити професіоналам. Йдеться про організацію, яка на будівельному ринку працює протягом тривалого період часу та за роки своєї наполегливої праці змогла завоювати довіру споживачів і хорошу репутацію. А ще краще замовити проект житлового будинку у тій будівельній компанії, яка буде здійснювати його реалізацію.

Не виключено, що в процесі розробки проекту для будівництва будинку може виникнуть ситуація, коли потрібно вибрати один оптимальний варіант конструктивного рішення. Архітектор, який на практиці знайомий з технологічним процесом будівництва та тісно співпрацює з будівельним відділом, завжди зможе запропонувати замовнику ідеальне рішення. Тоді, як навіть в проектній організації при створенні проекту невеликого будинку не завжди до уваги береться економіка будівництва.

В такому випадку, коли йде будівництво та виконавець не входить в затверджений бюджет, починаються коригування, під час яких будівельник діє на свій розсуд. А це, як відомо, тягне за собою виникнення нового конструктивного рішення, що не має розрахунку навантажень, що загрожує в майбутньому руйнуванням зведеної конструкції. Якщо ж виникає така ситуація, коли вся робота виконується в рамках будівельної компанії, то співробітники діють більш злагоджено, проводячи в екстреному порядку всі необхідні розрахунки.

Варто відзначити, що злагоджена робота між архітектором і будівельниками дозволяє також максимально швидко вносити необхідні корективи в проект будинку, якщо в цьому є необхідність, з мінімальними затримками за часом.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ