Туреччина заявляє,що посилила позиції на кордоні з Сирією і «найближчим часом» почне наступ

Туреччина заявляє,що посилила позиції на кордоні з Сирією і «найближчим часом» почне наступ

11.10.19 09:49 0 768
Туреччина заявляє, що «найближчим часом» почне наступ на півночі Сирії на тлі посилених нею позицій на кордоні з цією країною. В офіційних повідомленнях йдеться, що десятки військових вантажівок, бронетранспортерів і танків 8 жовтня пізно ввечері рухалися в напрямку міста Акчакале.

Турецькі офіційні особи заявили, що військові завдали удару по територіях на сирійсько-іракському кордоні, щоб перешкодити курдським силам використовувати маршрут для посилення своїх підрозділів в регіоні.

Виданню Washington Post речник президента Туреччини Таїпа Реджепа Ердогана повідомив, що турецькі сили разом з «Вільної сирійською армією» перетнуть сирійський кордон «найближчим часом».

Раніше сили США почали виведення військ з районів, розташованих уздовж сирійського кордону з Туреччиною, через кілька годин після того, як Вашингтон оголосив, що буде триматися осторонь планованої турецької операції проти курдських сил в північно-східній Сирії.

Курдські сили, як союзник Штатів в регіоні у боротьбі з угрупованням «Ісламська держава», назвали виведення американських військ з північно-східної Сирії «ударом в спину». /**/ /**/ /**/

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міністерство оборони ...
Наступна новина: У Тернополі відбудеться ...

КОМЕНТАРІ